logo

Michiel Teekens

Advocaat, partner

Over Michiel Teekens

Michiel Teekens is gespecialiseerd in internationale geschilbeslechting en het opstellen, beoordelen en uitonderhandelen van commerciële internationale overeenkomsten. Zijn klanten zijn Nederlandse en buitenlandse ondernemingen die internationaal opereren. Ook werkt hij veel samen met en voor buitenlandse advocaten en curatoren.

Michiel heeft veel ervaring met internationale geschilbeslechting en zet de juridische en strategische optimalisatie van de positie van de klant centraal. Zijn aanpak is volledig ingericht op het internationaal zakendoen zoals het hanteren van algemene voorwaarden, het beperken van aansprakelijkheid en de juiste verhouding tussen de AVG en het EU-US Privacy Shield als het gaat om de bescherming van persoonsgegevens met betrekking tot goederen of diensten die worden aangeboden in Amerika of aan een Amerikaanse onderneming.

Michiel geeft leiding aan het expertiseteam Internationaal en maakt deel uit van het team Corporate & Commercial litigation. Hij is aanspreekpunt voor – en actief betrokken bij – de internationale netwerken GGI en LNI en schrijft regelmatig noten bij (internationale) uitspraken in Jurisprudentie in Nederland.

Sinds 2005 is Michiel verbonden aan TK. Hij studeerde Internationaal recht aan de Universiteit Utrecht en participeerde aan het International Leadership Program ‘Global Village on the Move’ in Italië van de Lehigh University en het Iacocca Institute. Michiel is beëdigd als advocaat in [jaar].

 

“Wij kennen de advocaten die u nodig heeft in het buitenland.”

Michiel: “Het begrijpen van andere rechtstelsels en culturen is de basis van onze dienstverlening.”