logo

HR C@fé Special: Reorganiseren, hoe doe je dat?

Zorg dat u op de hoogte blijft van de juridische onderwerpen binnen uw vakgebied. 12 januari 2023

In korte tijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen het arbeidsrecht.

TK organiseert iedere eerste donderdag van de maand van 09.00 uur tot 09.30 uur het online HR C@fé: een korte, informatieve update van actuele, juridische ontwikkelingen bedoeld voor HR directeuren, managers, P&O-adviseurs, accountants en adviseurs.

Het HR C@fé kenmerkt zich als: to the point, relevant voor de praktijk en onderscheidend.

De volgende HR C@fé Special vindt plaats op donderdag 12 januari 2023 en wordt gehost door Jeffrey Kenens, advocaat arbeidsrecht.

Uitkeringsinstantie UWV zag in november “een opmerkelijke stijging” in het aantal aanvragen voor ontslagvergunningen. Bijna 600 bedrijven hebben in die maand een aanvraag ingediend, tegen gemiddeld 400 ontslagaanvragen per maand in augustus en oktober. Het zijn vooral ondernemers in de detailhandel, horeca en zakelijke dienstverlening die maatregelen nemen. Ook het aantal faillissementen nam toe. In totaal gingen in november 256 bedrijven failliet, het hoogste aantal sinds juli 2020. Mogelijk zijn de recente ontslagaanvragen een ‘early indicator’ van wat er aan gaat komen. Reorganiseren kan een bedrijf weer een toekomst geven. Maar het proces is moeilijk en heeft vaak invloed op het personeel en de sfeer. Tijdens deze special gaan we in vogelvlucht in op de arbeidsrechtelijke aspecten van reorganiseren. Dan kunt u goed voorbereid het nieuwe jaar in.

Dit webinar wordt opgenomen en naderhand toegevoegd aan onze online HR Tool.

Aanmelden

Graag ontvangen wij uw inschrijving voor de special van donderdag 12 januari 2023 uiterlijk op woensdag 11 januari 2023. U ontvangt via de e-mail een bevestiging en de deelnamelink naar de online sessie*.

*Indien u geen bevestiging ontvangt, raden wij u aan eerst uw ongewenste mail te checken.

Aanmelden HR C@fé 12 januari 2023

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.