Nalaten aan cultuur

@Rijksmuseum van Oudheden | Leiden 04 november 2022

In het kader van de Week van Nalaten aan Cultuur organiseren Museum Volkenkunde, Stichting Nationaal Muziekinstrumenten Fonds, Rijksmuseum van Oudheden en notaris Erna Kortlang van TeekensKarstens op vrijdag 4 november gezamenlijk een informatieve en inspirerende bijeenkomst over nalaten aan cultuur.

Met mini-concert en exclusieve toegang tentoonstelling ‘Byblos’

Vragen en antwoorden over nalaten

Als u overweegt om een culturele instelling op te nemen in uw testament, dan wilt u daar goed over geïnformeerd zijn. Weet u bijvoorbeeld dat u naast uw dierbaren en goede doelen ook een bedrag aan cultuur kunt nalaten? Dat u een bestemming kunt geven aan uw nalatenschap? Dat een culturele instelling met een ANBI-status is vrijgesteld van schenk- en erfbelasting? Nadenken over nalaten roept veel vragen op en een antwoord is niet altijd even gemakkelijk te vinden.

Waardevol en inspirerend

Cultuur is voor veel mensen een waardevol en inspirerend onderdeel van hun leven. Voor de een is dat muziek, voor de ander is dat beeldende kunst, theater of dans. Kunst maakt het leven interessant én is van grote waarde voor de samenleving. Het verbindt mensen zonder woorden. Na afloop krijgt u de exclusieve mogelijkheid om na sluitingstijd te genieten van de tentoonstelling Byblos. ‘s Werelds oudste havenstad.

Locatie en aanmelden

  • Datum: vrijdag 4 november 2022
  • Locatie: Leemanszaal, Rijksmuseum van Oudheden
  • Kosten: gratis
  • Aanmelden via het formulier van Rijksmuseum van Oudheden: klik hier

Programma

15.30 uur: inloop met koffie/thee
16.00 uur: informatieve bijeenkomst, inclusief mini-concert
17.00 uur: exclusieve toegang tot de tijdelijke tentoonstelling Byblos
18.00 uur: afsluiting