Full Service Legalisatie

We verzorgen uw legalisatie van A tot Z

Naast de notariële afwikkeling van legalisaties, bevoegdheidsverklaringen en gewaarmerkte kopieën begeleiden we – indien gewenst – het volledige proces waaronder communicatie met de ambassade, beëdigde vertaling en aflevering van documenten.

Wat is een legalisatie?

Officiële documenten kunnen in het buitenland meestal alleen worden geaccepteerd door de desbetreffende autoriteiten wanneer deze gelegaliseerd zijn.

Een legalisatie is een proces waarbij de authenticiteit van documenten wordt bevestigd door internationale overheden en instanties. Ieder land stelt zijn eigen eisen, afhankelijk van het type document en het doel waarvoor u het wilt gebruiken. Onze specialisten helpen u graag, goed en snel verder.

Onze tarieven

Afhankelijk van uw document(en) en de vereisten van de autoriteiten, legaliseren/verzorgen wij:

  • Handtekening
  • Gewaarmerkt afschrift of document
  • Beëdigde bevoegdheidsverklaring
  • Notariële volmacht
  • Affidavit
  • NIE-verklaring
  • KvK-uitreksel
  • BRP-verklaring / woonplaatsverklaring

Onze diensten

Apostille

Nederland is onderhevig aan de Haagse Apostille Conventie van 1961. Daardoor kunnen documenten die geldig zijn in een land, worden erkend door publieke autoriteiten en andere organisaties van een ander land onder de jurisdictie van de Haagse conventie.

Met andere woorden: documenten met een Apostille stempel zullen automatisch als geldig worden erkend in alle landen van de Haagse Conventie. In Nederland kan een apostille stempel worden verstrekt in het Nederlands, Engels, Frans, Duits en Spaans.

Stempel ambassade

Anders dan Apostille, wordt legalisatie door de ambassade/consulaire legalisatie gebruikt voor documenten die bedoeld zijn voor circulatie in staten die geen partij zijn van de Haagse Conventie.

Legalisatie door de ambassade of consulaire legalisatie wordt uitgevoerd in ambassades of consulaten van landen waar gelegaliseerde documenten gebruikt zullen worden.

Beëdigde vertaling

TK werkt samen met kwalitatieve juridische vertaalbureaus met hetzelfde serviceniveau. Zo borgen we snelheid en continuïteit om u zo snel mogelijk te helpen.

Koeriersdienst

Samen met onze betrouwbare koeriers leveren wij uw legalisatie zo snel mogelijk aan de desbetreffende instantie.

Op ons kantoor in Leiden kunt u uw handtekening – op afspraak – bij ons laten legaliseren. U dient hiervoor uw document(en) en een geldig legitimatiebewijs mee te nemen. Van het gelegaliseerde document ontvangt u een digitaal exemplaar, het origineel wordt op afspraak aangetekend verzonden, danwel per koerier bezorgd of u kunt het afhalen tijdens kantoortijden bij onze receptie.

Locatie en openingstijden