Advocaat Lex Keukens versterkt intellectueel eigendomspraktijk TeekensKarstens

11 december 2018

TeekensKarstens advocaten notarissen is verheugd te kunnen mededelen dat advocaat intellectueel eigendomsrecht, media & entertainment en privacy Lex Keukens zich heeft verbonden aan TeekensKarstens (TK).

Jan Versteegh, managing partner advocatuur: ‘Door het aantrekken van Lex Keukens versterkt TK haar expertise op het gebied van het auteurs-, merken-, modellen- en octrooirecht en daarnaast het muziek- en privacyrecht. Hiermee voorzien we in de behoefte van onze klanten om in ieder stadium van dienstverlening te adviseren over de verschillende beschermingsmogelijkheden die het intellectuele eigendomsrecht biedt.

IE is continu in ontwikkeling

Lex Keukens: “Het intellectuele eigendomsrecht is als gevolg van technologische ontwikkelingen en digitalisering continue in ontwikkeling. Of het nu gaat om blockchaintechnologie, artificial intelligence, zelfrijdende auto’s of smart city’s, iedere keer blijkt dat de snelheid van innovatie niet door de wetgever en beleidsmakers kan worden bijgehouden. Partijen die innoveren worden geremd omdat het recht onvoldoende duidelijkheid biedt. Als advocaat intellectueel eigendomsrecht is het zaak om nieuwe technologieën te interpreteren en binnen de wettelijke kaders uit te leggen, hetgeen veel uitdaging met zich meebrengt. Enerzijds door het opereren op het snijvlak van technologie en innovatie. Anderzijds door het bieden van deskundige en praktische rechtsbijstand en rechtsbescherming, daar ligt mijn passie en toegevoegde waarde.”

Privacy expert van het eerste uur

“Jaren voordat de AVG in werking trad, studeerde ik af aan de Universiteit van Amsterdam op privacyrecht in het kader van cloud computing aan het Instituut voor
Informatierecht in Amsterdam (IvIR). Tegelijkertijd heb ik een master aan de Vrije Universiteit Amsterdam voltooid gericht op het intellectuele eigendomsrecht. Na enkele jaren te hebben gewerkt bij een middelgroot advocatenkantoor dat gespecialiseerd is in intellectueel eigendomsrecht, media- en entertainmentrecht en privacy was het tijd om mijn vleugels uit te slaan en mij te verbinden aan een kantoor als TK.”

Kennisniveau en publicaties

“Ik houd mijn kennisniveau op peil door mijn actieve lidmaatschap van de Vereniging Privacyrecht, de Vereniging voor Media- en Communicatierecht en de Vereniging voor Auteursrecht. Daarnaast heb ik mij als gastauteur verbonden aan het jaarlijks te verschijnen boek over de muziekindustrie van de International Association of Entertainment Lawyers (“IAEL”). Met enige regelmaat verzorg ik ook presentaties en gastcolleges.”

Specialisatie: merkenrecht, muziekrecht en privacy

“Binnen het intellectuele eigendomsrecht heb ik mij verder toegelegd op het merkenrecht. Zo heb ik voor grote internationaal opererende ondernemingen hun merkenstrategie vormgegeven, geadviseerd over het merkenrecht en geprocedeerd voor zowel rechter als voor het BBIE en het EUIPO. Vanuit mijn achtergrond als media- en entertainment advocaat heb ik mij gespecialiseerd als muziekadvocaat. Ik ken de uiteenlopende belangen van verschillende stakeholders in de muziekindustrie goed aangezien ik voor zowel platenmaatschappijen, publishers en managers heb opgetreden maar daarnaast ook voor artiesten, componisten en tekstschrijvers. Tot slot heeft privacyrecht altijd mijn bijzondere aandacht. Voor een uiteenlopende pallet aan cliënten heb ik geadviseerd over en geholpen bij implementatie van de AVG.”

Samenwerking met TK

“TK staat voor kwaliteit, samenwerking en pragmatische oplossingen met een no-nonsense aanpak. Dat zijn kernwoorden en -waarden die ik altijd in mijn dienstverlening integreer. Mijn keuze voor TK is een logische, het voelt van meet af aan als een match.”