Hooghiemstra & Partners benoemt twee nieuwe partners

04 februari 2022

Het strategisch en juridisch adviesbureau uit Den Haag gaat met de benoeming van Thijs Drouen en Marlies van Eck als partners de volgende fase in. TK begeleidde de toetreding.

Hooghiemstra & Partners is een jong strategisch en juridisch adviesbureau in Den Haag. Ze zijn actief op het snijvlak van data en recht. Sinds de oprichting begin 2019 heeft Hooghiemstra & Partners talloze maatschappelijk relevante opdrachten gedaan. Onder andere op het gebied van AI, (publieke) gezondheidszorg en het justitie- en veiligheidsdomein.

Oprichters Theo Hooghiemstra en Helen Hukshorn kijken ernaar uit om samen met de nieuwe partners in te zetten op een verdere groei van het kantoor. De advisering in het publieke domein wordt uitgebreid met het private domein.

Thijs Drouen is gespecialiseerd in strategisch bestuurlijke vraagstukken over privacy governance. Ook is hij betrokken bij diverse wetgevingstrajecten.

Marlies van Eck  haar expertise is gelegen in de combinatie bestuursrecht, gegevensbescherming en technologie. Naast haar werk bij Hooghiemstra & Partners is Marlies universitair docent bij de vakgroep Belastingrecht van Radboud Universiteit Nijmegen. Zij is tevens de initiator van de PAO Leergang AI voor juristen bij Universiteit Leiden.

TK adviseur