Marieke Baldee versterkt TK in sectorteams Zorg en Onderwijs

09 maart 2022

Senior kandidaat-notaris Marieke Baldee is gespecialiseerd in het ondernemingsrecht en heeft ruime ervaring op het gebied van herstructureringen, governance en samenwerkingsverbanden.

Marieke deed ruime ervaring op bij verschillende grote kantoren. Daarnaast is zij fulltime werkzaam geweest als docent bij de afdeling Ondernemingsrecht van het Instituut voor Privaatrecht bij de Universiteit Leiden. Hier doceerde zij verschillende (master)vakken, onder meer op het gebied van bestuurdersaansprakelijkheid en (internationaal) ondernemingsrecht.

Focus

In 2022 zette zij haar juridische loopbaan in het notariaat voort. De focus van Marieke ligt op de juridische vraagstukken in de zorg- en onderwijssector. Zij adviseert toezichthouders, bestuurders, directeuren, managers en adviseurs en heeft ruime ervaring op het gebied van herstructureringen, governance en samenwerkingsverbanden.

“TK staat bekend om haar sectorkennis en klantgerichte aanpak.”

Baldee: “Hoge kwaliteit en direct samenwerken met cliënten en collega’s in een prettige sfeer, dat is de mooiste combinatie. Als kandidaat-notaris breng ik juridische structuur en duidelijkheid aan in complexe situaties. In mijn aanpak zoek ik naar pragmatische maar gedegen oplossingen. Ik houd van een persoonlijke benadering, zowel in de advisering als in mijn communicatie. Op deze manier sta ik dicht bij mijn cliënten en weet ik wat er speelt.”

“Ik voel me thuis in het ondernemingsrecht en wil me de komende jaren verder specialiseren. Binnen TK is daar alle ruimte voor. De combinatie met de advocatuur is voor mij heel waardevol. Samen sorteren we voor op actuele thema’s in de sector waardoor we snel kunnen schakelen. TK heeft van oudsher een sterke regionale focus. Door onze specialisatie in sectoren werken we echter ook landelijk. Mijn focus binnen TK is het verstevigen van onze marktpositie in de zorg- en onderwijssector.”