Na 40 jaar aan de kant gezet

Nico Vlasveld gaat met vervroegd pensioen 21 april 2022

Als collega’s wilden wij het afscheid van Nico, niet zomaar voorbij laten gaan. Afgelopen donderdag haalden we Nico op voor zijn afscheidsborrel om hem vervolgens midden in Leiden uit de auto te zetten.

Hij mocht zijn weg naar de feestlocatie lopend vervolgen vanaf de locatie van één van zijn eerste grote projecten: de herontwikkeling van de wollendekenfabriek aan het Levendaal. Door te finishen eindigde zijn loopbaan bij TK.

Nico Vlasveld (Voorhout) is een bekend gezicht in het regionale vastgoed. Notaris Rik Kamps: “Nico heeft 40 jaar bij ons gewerkt, dan ken je elkaar door en door. Hij is een betrokken, harde werker én een sfeermaker. Een grap kan hij dan ook bijzonder waarderen.”

Kamps: “Nico werkte mee aan vele bouwprojecten in Leiden waaronder de studentencampus ‘Yours Leiden’, woningproject ‘Clusius’, de Meelfabiek en Nieuweroord. Ook was hij betrokken bij de overdracht van vele bedrijfspanden aan de Rooseveltstraat. Het project Levendaal (de herontwikkeling van de wollendekenfabriek tot appartementen en commercieel vastgoed in de jaren ’80) was er een met veel haken en ogen. Dat zijn de bijzondere projecten die je altijd bij blijven, vandaar onze keuze om hem op zijn laatste dag juist daar te ‘droppen’.

Natuurlijk hebben we het wel gezellig gemaakt. Op zijn route passeerde hij meerdere projecten uit zijn loopbaan en stonden er diverse collega’s uit zijn team langs de kant van de weg om een stukje mee te lopen. Ook werd er een biertje gedronken op een door TK-collega’s veelvuldig bezocht Leids terras. Op de feestlocatie werd hij opgewacht door zijn familie, collega’s en goede relaties waarmee hij vele jaren samenwerkte.

Zowel intern als extern is er veel waardering voor Nico. Voor zijn kennis en – met name – zijn aanpak. Nico is al die jaren een fijne collega geweest. Hij is vrolijk maar ook kritisch. Zo kom je verder. Zijn kracht is het vereenvoudigen van ingewikkelde juridische zaken, alsof hij het over een pak melk heeft. Daarnaast is hij enorm betrokken. We zijn blij dat hij dat ook aan ons heeft overgebracht.”

Nico: “Ik heb hier met ontzettend veel plezier gewerkt, anders blijf je ook niet 40 jaar. Ik keek erg uit naar mijn pensioen. Nu het zover is, valt het me wel iets zwaarder dan ik had verwacht. Je hele loopbaan, in mijn geval bijna mijn hele volwassen leven, komt voorbij. En dan het afscheid van collega’s die je vrienden zijn geworden en relaties waar je zo intensief mee hebt samengewerkt. Bij grote projecten is dat dagelijks en soms zelfs in de weekenden. Ik ga iedereen zeker missen.”