TK verwelkomt advocaat Sander Tempel in het sectorteam Zorg

04 februari 2020

TeekensKarstens advocaten notarissen is verheugd met de aanstelling van advocaat Sander Tempel, specialist in Zorg. Met de komst van Sander Tempel versterkt het team Zorg haar dienstverlening aan een sector waar de wet- en regelgeving continu aan verandering onderhevig is.

Sander Tempel aan het woord over TK

Risico’s in de zorgsector
Wet- en regelgeving rondom zorg & welzijn is continu aan verandering onderhevig. Menig zorgaanbieder loopt het risico het overzicht kwijt te raken. Dat gaat al snel ten koste van de kwaliteit. De zorg is dan ook een lastig te kaderen rechtsdomein. Voor het creëren van oplossingen is het cruciaal dat de juiste verbindingen tussen de diverse en gefragmenteerde wet- en regelgeving worden gelegd.

Van specialisme naar samenwerking
Tempel: “Daar ligt mijn kracht. Ik ben gespecialiseerd in het gezondheidsrecht. Vanuit dat specialisme ondersteun ik onder meer directies en interne stakeholders van zorgaanbieders bij het interpreteren en het vertalen van hun vraag naar juridische oplossingen in de ‘zorg-jungle’; Geen sector kent een dergelijke omvangrijke wet- en regelgeving die zo van invloed is op het dagelijks presteren. In ons team werk ik samen met ervaren zorgspecialisten. Wij kennen de uitdagingen in de sector en weten waar de oplossingen gezocht moeten worden. Samen schakelen we snel, zodat onze klant direct verder kan met de core business. Dat is de meerwaarde van TK.”

Tempel over TeekensKarstens
“Wat mij aanspreekt aan TK is de no-nonsense cultuur, de gezonde ambitie om te blijven ondernemen en de aandacht voor individuele ontwikkeling. Plezier in samenwerken, humor en energie zijn belangrijke kernwaarden voor het kantoor en dat merk je direct.

TK vliegt het zorgdomein sectorgericht aan door de nauwe samenwerking tussen het sectorteam en de expertiseteams. Het sectorteam weet wat er leeft in de sector en voegt sectorkennis en -regelgeving toe aan de expertise. Hierdoor ontstaat verregaande knowhow en snelheid in advisering. Daarnaast is TK een heel praktisch kantoor, toegespitst op concreet advies. Klanten willen de goede onderbouwing wel zien, maar bovenal weten wat ze het beste kunnen doen. Niet alle kantoren zijn zo to the point. Dat was voor mij een belangrijke reden om te kiezen voor TK.”