TeekensKarstens opent tech office in Amsterdam

16 januari 2019

TeekensKarstens advocaten notarissen start een uitdagend nieuw hoofdstuk: TK Amsterdam

Vanaf januari 2019 opereren de specialisten van de sector Informatie, Communicatie & Technologie vanuit het hart van smart city Amsterdam. In combinatie met de vestiging in hightech-stad Leiden bevindt TK zich daarmee op de plek waar technologische ontwikkelingen elkaar in hoog tempo opvolgen en waar start-ups en scale-ups continu werken aan the next big thing.

Amsterdam is een van de belangrijkste startup-hubs ter wereld. Binnen dat ecosysteem is behoefte aan specialistische juridische kennis. De tech lawyers van TK zijn onder meer experts op het gebied van privacy (AVG), intellectueel eigendom, M&A, blockchain en kunstmatige intelligentie.

Lex Keukens, tech advocaat: “Wij vertalen vraagstukken in de technologiesector op de beste én de meest praktische manier naar juridische oplossingen. Daarnaast staan we dicht bij onze klanten en nemen de rol van verbinder op ons. Wij kennen de sector en de vraagstukken van de toekomst. Met onze kennis en ervaring leggen wij als tech lawyers de essentiële connectie tussen innovatie en regelgeving.”

Wetgeving vaak nog niet ingericht op nieuwe ontwikkelingen

Nieuwe technologieën en ontwikkelingen roepen ook vernieuwende, uitdagende en complexe rechtsvragen op. “De huidige wet- en regelgeving is vaak nog niet ingericht op deze nieuwe ontwikkelingen”, aldus Keukens. “Er is nog geen hapklaar antwoord op vragen als: hoe verhouden de beginselen van de AVG zich tot vastlegging van allerlei transacties in een gedecentraliseerde blockchain? Wie is aansprakelijk in het geval van een aanrijding met een zelfrijdende auto? Waar rust het auteursrecht als een robot een boek schrijft? Wij benaderen deze vragen vanuit onze juridische know how en sectorkennis met de technologie als uitgangspunt.”

Groeien door verbinden

Verbinden staat voor TK Amsterdam centraal. Het opgebouwde netwerk binnen de sector wordt toegankelijk gemaakt en uitgebreid ten behoeve van de klanten in deze groeisector. Ondernemers kunnen elkaar immers net dat beetje verder helpen. Daarom is ervoor gekozen om kantoor te houden in een co-workspace op de Keizersgracht en zijn de tech lawyers aangesloten bij diverse (inter)nationale netwerken. De nieuwe vestiging is tevens een belangrijke schakel in het verder uitbouwen van de internationale praktijk die zich met name richt op internationale geschilbeslechting, M&A en begeleiding bij de groei van start-ups en scale-ups waaronder begrepen het begeleiden van investeringsrondes door VCs, informals en/of angels.

Meebouwen aan producten en diensten van de toekomst

TK Amsterdam bestaat uit een jong team dat met lef en enthousiasme opereert om innovatieve organisaties juridisch én strategisch bij te staan in iedere fase van hun succesverhaal. De tech lawyers zijn niet alleen juridische partners, maar ook strategisch adviseurs en verbinders. Zij faciliteren, beschermen en bouwen mee aan de producten en diensten van de toekomst.