logo
“Maatwerk leveren volgens een directe en concrete aanpak.”

Daan Jacobs is gespecialiseerd in civielrechtelijke vastgoedkwesties en legt zich daarbij in het bijzonder toe op het aanbestedingsrecht. Hij adviseert onder meer vastgoedinstellingen en projectontwikkelaars en is mede verantwoordelijk voor de aanbestedingspraktijk van TK. Daan maakt deel uit van het sectorteam Vastgoed en van het expertiseteam Mededinging, Staatssteun en Aanbesteding. Daarnaast is Daan gespecialiseerd in het ondernemingsrecht en heeft hij een ruime kennis van het Nederlands-Caribische recht.

Daan studeerde rechten aan de Vrije Universiteit Amsterdam en de Universiteit van de Nederlandse Antillen op Curaçao en rondde in 2010 achtereenvolgens de master Bedrijfsrecht en Privaatrecht af. Daan is vanaf 2011 advocaat, waarbij hij achtereenvolgens in Nederland (2011-1015) en op Curaçao (2016 – 2018) praktijk voerde. Sinds 2020 is Daan verbonden aan TK.

Daan heeft ruime ervaring als procesadvocaat en in de internationale advocatuur en spreekt vloeiend Engels. In 2019 had Daan een fulltime aanstelling als docent bij de afdeling Ondernemingsrecht van de Universiteit Leiden, in welk kader hij Nederlands- en Engelstalige ondernemingsrechtelijke vakken doceerde aan (master)studenten.

Daan: “Wat mij aanspreekt aan TK is de hechte band met cliënten, de hands-on mentaliteit en de interne en externe toegankelijkheid. Als persoon ben ik analytisch, to-the-point en praktisch en dit sluit goed aan bij de concrete en directe aanpak van TK. ”

Rechtsgebieden NOvA
Daan heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten de volgende hoofdrechtsgebieden geregistreerd:

  • Burgerlijk recht
  • Aanbestedingsrecht

Op grond van deze registratie is Daan verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse Orde van Advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

“Maatwerk leveren volgens een directe en concrete aanpak.”