logo

Johan F. Langelaar

Senior International Council
“Hoogwaardig, concreet en helder advies. Cross border en zonder mitsen en maren”

Johan F. Langelaar is gespecialiseerd in het ondernemingsrecht, in het bijzonder op (inter)nationale transacties en herstructurering en litigation. Hij adviseert onder andere bestuurders van (inter)nationale middelgrote en grote ondernemingen en instellingen. Johan is onderdeel van het expertiseteam Corporate/M&A dat alle sectorteams van ons kantoor ondersteunt.

Johan heeft veel internationale ervaring in zijn expertisegebieden. Deze ervaring wordt gevoed door zijn zitting in het vooraanstaande internationale netwerk GGI als World chair person van de group litigation and dispute resolution. Tevens is hij aangesloten bij verschillende nationale netwerken en is hij voorzitter van de Rotary club Leiderdorp.

Sinds 1987 is Johan verbonden aan TK. Hij heeft Nederlandse recht gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Leiden en Duits recht aan de universiteit Tübingen. Hij werd beëdigd als advocaat in 1981.

Johan: “Direct toepasbaar en helder juridisch advies. Met onze pragmatische en no nonsense aanpak bieden we niet alleen gespecialiseerde know how maar geven we ook concreet richting en strategisch advies. Dat is wat we horen van onze klanten.”

Rechtsgebieden NOvA
Johan heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten de volgende hoofd- en subrechtsgebieden geregistreerd:

  • Algemene praktijk
    – Burgerlijk recht
  • Ondernemingsrecht

Op grond van deze registratie is Johan verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse Orde van Advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

“Hoogwaardig, concreet en helder advies. Cross border en zonder mitsen en maren”