logo

Marjoleine van Leerdam

Advocaat

Sector

Onderwijs
“Focus op belangen en een passende strategie.”

Marjoleine van Leerdam staat onderwijsinstellingen bij in het funderend en hoger onderwijs. Zij is gespecialiseerd in het bestuursrecht, arbeidsrecht, medezeggenschapsrecht en privacyrecht en adviseert onder andere over CAO’s, ontslag, ziekte en re-integratie en de AVG.

Marjoleine maakt deel uit van het sectorteam Onderwijs en de expertiseteams Arbeid en IE, IT en Privacy. Zij is lid van de Vereniging voor Advocaten en Rechtsbijstandverleners in het Onderwijs (VARO), de Nederlandse Vereniging voor Onderwijsrecht (NVOR) en de Vereniging privacy recht (VPR). Marjoleine schrijft regelmatig artikelen voor (juridische) tijdschriften zoals de NTOR en is als web redacteur betrokken bij het creëren van onderwijsrechtelijke content voor de VARO-website. Daarnaast geeft zij regelmatig cursussen en trainingen, bijvoorbeeld over de praktische toepassing van de AVG in het onderwijs.

Sinds 2019 is Marjoleine verbonden aan TK. Zij studeerde Nederlands recht aan de Universiteit Utrecht en behaalde aan de Vrije Universiteit Amsterdam een master Staats- en Bestuursrecht. Aanvullend volgde zij de specialisatie CIPP/E van de IAPP (International Association of Privacy Professionals). Marjoleine is beëdigd als advocaat in 2017.

Marjoleine: “Als beleidsmedewerker bij het ministerie van OCW heb ik ervaring opgedaan met de politieke en beleidsmatige kant van het onderwijs. Dat kan ik nu als advocaat dankbaar inzetten. Vragen van mijn cliënten vertaal ik niet alleen naar juridische oplossingen, maar ook naar strategische: met oog voor ieders belang. Ik sta mijn klanten graag bij in alle voorkomende vraagstukken. Zowel als vertrouwenspersoon en adviseur maar vanzelfsprekend ook bij procesvoering.

 

“Focus op belangen en een passende strategie.”