Rudolph Snethlage

Advocaat, partner

Expertise

Corporate/M&A|
“Focus op de deal en overbruggen van tegengestelde belangen.”

Rudolph Snethlage is gespecialiseerd in bedrijfsovernames aan de koop- en verkoopkant, participaties, joint ventures en management buy-outs en buy-ins. Hij heeft jarenlange ervaring in de transactiepraktijk op het gebied van (inter)nationale fusies en overnames in uiteenlopende sectoren.

Rudolph werkt voor familiebedrijven, instellingen en grote (inter)nationale ondernemingen. Hij geeft leiding aan het expertiseteam Corporate/M&A team dat zowel een nationale als duidelijke internationale focus heeft. Rudolph is trusted advisor voor een aantal directies en raden van bestuur en adviseert vaak en bij voorkeur in een vroeg stadium over strategische en vennootschapsrechtelijke keuzes en bij ondernemingsrechtelijke geschillen. Hij bekleedde uiteenlopende bestuursfuncties en is lid van de Dutch Corporate Finance Association.

Sinds 2015 is Rudolph verbonden aan TK. Hij studeerde Nederlands recht aan de Universiteit Utrecht en werd in 1986 beëdigd als advocaat.

Rechtsgebieden NOvA
Rudolph heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten het volgende hoofdrechtsgebied geregistreerd:

  • Ondernemingsrecht

Op grond van deze registratie is Rudolph verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse Orde van Advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Rudolph: “Ik neem mijn klant aan de hand en begeleid ze door het hele transactieproces, van start tot finish. Evenwichtig, zoekend naar de overbrugging van tegengestelde belangen, zakelijk en professioneel maar met humor en relativering.”

“Focus op de deal en overbruggen van tegengestelde belangen.”

Testimonials | Rudolph Snethlage

Indutrade Benelux

Rudolph Snethlage begeleidt inmiddels ruim 15 jaar al onze acquisities. Hij is zeer ervaren, wat resulteert in rust en overzicht. Als adviseur houdt Rudolph focus op wat de deal werkelijk drijft, begeleidt hij ons van start tot finish en is 24/7 bereikbaar. Hij heeft daarbij gevoel voor verhoudingen en emoties die spelen bij fusies en overnames. Vaak wordt dan ook een eerste concept voor de SPA door de wederpartij als gebalanceerd en redelijk ervaren. Verder is TK in haar werkzaamheden altijd accuraat en efficiënt.

Robert Timmer – CEO Indutrade Benelux

Woonzorgnet

Bij de verkoop van mijn belang in Woonzorgnet aan een Franse beursgenoteerde partij, zijn wij begeleidt door Rudolph Snethlage. Hij heeft ons ook bijgestaan bij de verkoop van het belang en gedeeltelijke herinvestering in Home Instead. Kortom: internationale transacties, met legal teams van de grotere, internationale kantoren aan de andere kant van de tafel. Rudolph is in staat om onderhandelingen in een professionele en plezierige sfeer tot een goed einde te brengen. Zonder oog voor detail te verliezen, focust hij daarbij op de onderwerpen die de deal echt bepalen.

Eric Kindt – Woonzorgnet