logo
“Ondernemers vóóruit helpen. In nauwe samenwerking, ook met andere adviseurs.”

Ruud de Vaan is gespecialiseerd in het ondernemingsrecht en heeft een bijzondere focus op aandeelhoudersgeschillen, commerciële geschillen en de begeleiding van ondernemingen in financiële moeilijkheden. Onder zijn klanten bevinden zich familiebedrijven, middelgrote en grote ondernemingen en multinationals. Ruud is voorzitter van het expertiseteam Corporate & Commercial Litigation, lid van het expertiseteam Herstructurering & Insolventie en lid van het sectorteam Handel & Industrie.

Ruud studeerde Ondernemingsrecht aan de Universiteit Leiden. In 2015 is hij beëdigd als advocaat en sindsdien verbonden aan TK. Ruud heeft goede kennis van bedrijfsfinanciën, waardoor hij de financiële gevolgen van een juridisch vraagstuk snel weet te doorgronden. De rechtbank benoemt Ruud regelmatig als curator in faillissementen. Hij is daarnaast annotator voor het vakblad Jurisprudentie in Nederland.

Ruud: “Ik krijg energie van het bereiken van concrete resultaten. Bij het oplossen van conflicten of het begeleiden van herstructureringen haal ik er graag het maximale uit voor de klant, waar mogelijk met humor en in elk geval binnen het beschikbare – en vooraf besproken – budget.”

Rechtsgebieden NOvA
Ruud heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten het volgende hoofdrechtsgebied geregistreerd:

  • Ondernemingsrecht

Op grond van deze registratie is Ruud verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse Orde van Advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

“Ondernemers vóóruit helpen. In nauwe samenwerking, ook met andere adviseurs.”