Reorganisatie: onderneem de juiste stappen.

De eerste stap is de reorganisatiescan van TK. Binnen 30 minuten hebben wij een goed beeld van uw situatie.

De corona-crisis heeft op dit moment tot gevolg dat veel bedrijven gedwongen zijn om te reorganiseren. Een reorganisatie vraagt om veel aandacht op veel onderwerpen. In welke fase dan ook, van het voornemen tot en met het uitvoeren, een gedegen begeleiding zorgt ervoor dat u de juiste keuzes blijft maken binnen ieder scenario. Voorkom misstappen en laat TK u adviseren hierin. Via onze reorganisatiescan brengen wij de mogelijkheden eenvoudig in kaart.

Een reorganisatiescan geeft u opties

Een reorganisatie is een onderwerp dat ondernemers en bestuurders liever vermijden. Toch is het een scenario waar ieder bedrijf bekend mee moet zijn. De corona-crisis heeft ervoor gezorgd dat veel bedrijven onverwacht met dit scenario geconfronteerd worden.

Bepaal uw belangen

Een reorganisatie kent altijd een bedrijfseconomische grond, maar dat wil niet zeggen dat de oplossing ook altijd eenduidig is. Sterker nog: er gelden vele opties en mogelijkheden die niet altijd direct aan de oppervlakte liggen. Bij TK kijken we naar alle opties en belangen. Zaken die van belang bij een reorganisatie zijn:

  • Wat is de bedrijfseconomische noodzaak?
  • Wie komt er voor ontslag in aanmerking?
  • Hoe om te gaan met een PVT of OR?
  • Hoe en wanneer communiceer ik mijn reorganisatieplannen aan mijn medewerkers?
  • Hoe voorkom ik eindeloos durende en kostbare juridische procedures?
  • Moet ik een Sociaal Plan opstellen en wat zet ik daar in?

Bij TK nemen we alle aspecten mee en weten wij vanuit onze expertise welke aanvullende mogelijkheden en opties er gelden. Via de reorganisatiescan brengen wij de huidige situatie in beeld en kunnen wij een eerste advies van de mogelijkheden geven. Zo kunt u beter de vervolgstappen en toekomstplannen bepalen.

Reorganiseren zonder UWV – eenvoudig, kostenefficiënt, direct en vriendelijk

Het begeleiden van reorganisaties is bekend terrein voor TK. Al vele organisaties, van kleinbedrijf tot en met multinational, heeft TK bijgestaan en geadviseerd op het gebied van reorganisaties. Onze aanpak is eenvoudig, kostenefficiënt, direct en vriendelijk. Onze ruime ervaring geeft ons de meerwaarde dat tijd en onnodige kosten bespaard worden. In vrijwel alle reorganisaties weten wij intern een akkoord te realiseren, waardoor bijvoorbeeld het betrekken van het UWV niet noodzakelijk is.

Hoe werkt de reorganisatiescan?

De reorganisatiescan van TK is eenvoudig in uitvoering en toch bijzonder waardevol. Wij maken een afspraak met u waar wij in 30 minuten tijd de meest relevante zaken bevragen. Tevens geeft dit u de gelegenheid om bijzondere aspecten mee te geven.

Op basis van het gesprek werken wij voor u een eerste advies uit. In dit advies schetsen wij ook wat de toekomstige scenario’s voor uw onderneming kunnen zijn en wat deze inhouden. Voor het geheel vragen wij een vast tarief van 250 euro excl. BTW.

Wilt u gebruik maken van de reorganisatiescan? Vul dan onderstaand contactformulier in. Wij nemen dan contact met u op voor het maken van een afspraak.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Webinar NOW II regeling

Vanaf 6 juli kunnen bedrijven zich opgeven om gebruik te maken van de NOW II regeling. De inhoud van deze regeling is inmiddels bekend. Op 2 juli zal TK de regeling en bepalingen via een vrij toegankelijk webinar toelichten. Het spreekt voor zich dat de regeling van invloed kan zijn op uw situatie, de mogelijkheden en een eventuele reorganisatie.

U kunt zich eenvoudig opgeven als deelnemer van de webinar NOW II regeling via deze webpagina.