Add-on acquisitie: Hitma Groep koopt ATAL en bundelt krachten

Hitma koos voor de add-on acquisitie van Atal op basis van overeenkomsten in het productaanbod en de organisatorische bundeling van krachten. TK adviseerde Hitma bij de aankoop en verzorgde de notariële transactie.

Specialistisch instrumentatieleverancier ATAL is op 20 juli 2020 overgenomen door Hitma Groep. Atal blijft als zelfstandig bedrijf, onder de eigen bedrijfsnaam, opereren. Haar klanten zijn actief in uiteenlopende marktsegmenten.

Van oorsprong levert Atal meetinstrumenten voor installatietechniek en analyse van de kwaliteit van het binnenklimaat. ATAL-instrumentatie wordt tegenwoordig ook ingezet voor wetenschappelijke doeleinden, binnen de ICT of voor metingen in het kader van de HACCP- en GLP/GMP-regelgeving binnen onder meer de voedingsmiddelen- en procesindustrie en in (ziekenhuis)laboratoria.

ATAL-apparatuur wordt ook toegepast om urgente problematiek in kaart te brengen of kritische processen beheersbaar te maken. Denk hierbij aan temperatuurmetingen aan tapwaterinstallaties om legionellabesmetting te voorkomen en de bewaking van het kritische CO2-niveau in scholen en kinderdagverblijven, waarvoor ATAL een speciale CO2-signaalmeter heeft ontwikkeld. Ook tijdens de huidige coronacrisis blijkt hoe belangrijk het is ruimtes optimaal te ventileren op basis van het CO2-niveau als parameter.

Nieuwste technologie

Om klanten ook in de toekomst van dienst zijn, is het implementeren van nieuwe of verbeterde technologieën belangrijk. Een voorbeeld is het Wireless-Probes-pakket; een totaalpakket van draadloze sensoren. Ook ATAL’s online platform OnlineSensor past in de strategie om te blijven innoveren.

TK team

Rudolph Snethlage, advocaat
Vincent Loesberg, advocaat
Maarten van Haren, kandidaat-notaris