Erasmus MC neemt deel in snelgroeiende genomics-serviceaanbieder GenomeScan

Erasmus MC bundelt krachten met het LUMC op het gebied van moleculaire diagnostiek en onderzoek door deelneming in GenomeScan B.V. met als doel genetische aandoeningen sneller, betaalbaar en effectief te analyseren. TK heeft de toetreding van Erasmus MC begeleid.

GenomeScan is een toonaangevende Nederlandse Next Generation Sequencing-serviceprovider (NGS). Het bedrijf ontwikkelt aanpasbare NGS-oplossingen voor farmaceutische en biotechnologische bedrijven, zorgverleners en academische instellingen. Door nieuwe hulpmiddelen te bieden om genetische aandoeningen sneller, betaalbaar en effectief te analyseren, bevordert GenomeScan innovatie door samenwerking met medische centra en onderzoekslaboratoria.

Technologie wordt een steeds belangrijkere factor die consequente investeringen vereist. Door de samenwerking van GenomeScan, LUMC en Erasmus MC wordt een grote stap gezet om kapitaalgoederen te optimaliseren en geavanceerde toepassingen te ontwikkelen voor het versnellen en verbeteren van de diagnose van patiënten in de modernste klinische onderzoeksfaciliteiten.

Vanuit TK waren betrokken:

Kim Remerij
Rik Kamps