Ufenau Capital Partners investeert in MolenQ Industrial Services

Ufenau heeft een substantieel belang verworven in MolenQ Industrial Services (“MolenQ”), een toonaangevende Nederlandse specialist in het keuren van hijs- en hefmiddelen en gereedschappen. Met deze investering kan MolenQ haar groei in haar huidige en nieuwe markten versnellen.

MolenQ is al twee decennia actief in de hijs- en hefmiddelen industrie. Met circa 130 werknemers heeft de groep zich ontwikkeld tot een toonaangevende leverancier van Testing, Inspection & Certification (TIC) and Maintenance, Repair & Overhaul (MRO) diensten binnen de Nederlandse hijs- en hefmiddelen en gereedschappen markten. Het bedrijf produceert de benodigde gespecialiseerde hijsonderdelen ook deels zelf. Tot haar vaste klanten behoren lift OEM’s, vastgoed eigenaren en beheerders, installatiebedrijven, exploitanten van windturbines en logistieke dienstverleners.

Het managementteam, waaronder de CEO en CCO, zal het bedrijf in de volgende groeifase blijven leiden en houdt naast Ufenau een significant belang. Met de steun van Ufenau is het doel van MolenQ om de positie in de huidige markten uit te breiden en te blijven investeren in de integratie en digitalisering van de groep. Aanvullende strategische acquisities zullen de positie van de onderneming verder versterken door uitbreiding van haar dienstenaanbod en specifieke knowhow en door uitbreiding van haar geografisch bereik op de Nederlandse en internationale markten.

Jorrit Kuijpers, CEO van MolenQ: “We zijn zeer enthousiast over ons partnership met Ufenau om onze reeds sterke groei verder te versnellen. Samen hebben we de slagkracht om MolenQ naar een volgend niveau in omvang en reikwijdte te brengen om onze klanten nog beter en efficiënter te kunnen bedienen.”

TK begeleidde MolenQ.