Verkoop belang in GreenV aan HAL Investments

HAL nam een belang van 60 procent in GreenV B.V., ook bekend als Stolze, en een belang van 24 procent in PD Greenhouse Beheer. TK adviseerde de verkopers aan de zijde van GreenV.

In november 2020 werd de acquisitie door HAL van een belang in GreenV en PD Greenhouse Beheer al naar buiten gebracht. Op 3 januari 2021 is deze acquisitie afgerond.

Stolze

Stolze is al sinds 1969 een gerenommeerde naam in de internationale tuinbouw. Zij zijn dé specialist op het gebied van elektro- en watertechniek, groeilicht, automatisering en klimaattechniek voor tuinbouw en utiliteit.

HAL Investments

HAL investeert in zijn eigen middelen waardoor investering op lange termijn en flexibiliteit bij het structuren en financieren van transacties mogelijk zijn. HAL investeert in bedrijven met sterke en duurzame marktposities en goede lange termijnperspectieven waarin de mogelijkheid bestaat om het bedrijf te laten groeien.

Resultaat

HAL nam een belang van 60 procent in GreenV B.V., ook bekend als Stolze, en een belang van 24 procent in PD Greenhouse Beheer. Beide bedrijven zijn wereldwijd actief in de kassenbouw. TK adviseerde samen met Triple Group de verkopers aan de zijde van GreenV. GreenV is actief op het gebied van technische installaties in tuinbouwkassen en had in 2019 een omzet van 95 miljoen euro.

TK dealteam: