Vitroflora koopt specialistisch plantenstekbedrijf Alkemade en wordt Europees marktleider

Op 27 januari 2020 kocht het Poolse bedrijf Vitroflora 100% van de aandelen van Gebroeders Alkemade B.V., een Nederlandse producent van meerjarige jonge planten. TK adviseerde de koper.

Vitroflora is één van de grootste producenten van stekplanten voor sierplanten en meerjarige jonge planten aan de Europese, Oost-Europese en Aziatische markten. De aankoop van aandelen van Gebr. Alkemade is een logische en natuurlijke stap in de ontwikkelstrategie, die leidt tot versterking van het aanbod.

Alkemade is één van de bekendste en meest gewaardeerde producenten van uitgangsmateriaal van siergewassen en meerjarige stekken in Europa en heeft een sterke en stabiele positie. Met de overname creëert Vitroflora synergieën en wordt het aanbod van beide bedrijven verder ontwikkeld, waardoor klanten toegang hebben tot het grootste assortiment vaste planten en een netwerk van gespecialiseerde verkoopvertegenwoordigers in heel Europa.

Beide bedrijven geloven dat het gecombineerde aanbod van hoogwaardig uitgangsmateriaal in de toekomst het meest interessant op de markt zal zijn. In 2020 zullen beide bedrijven met toewijding blijven produceren onder hun eigen merken en met hun eigen assortiment.

Team TK

Rudolph Snethlage, advocaat
Vincent Loesberg, advocaat
Rik Kamps, notaris
Maarten van Haren, kandidaat-notaris