AVG in het onderwijs

13.30 - 17.00 uur | 20 juni 2019

Op donderdag 20 juni 2019 organiseert TK een actieve werkbijeenkomst, waar u al uw AVG-vragen kunt stellen aan de privacyrecht-advocaten van TK.

Op 25 mei 2018 trad de veelbesproken AVG in werking. Inmiddels hebben we 1 jaar AVG achter de rug. Tijd om terug te blikken op de ‘lessons learned’ en de laatste puntjes op de ‘i’ te zetten.

Wij behandelen uw vragen in drie workshops die zien op de praktische toepassing van de AVG in het onderwijs. U kunt deelnemen aan twee van de drie workshops.

Programma

13.30 – 14.00 uur inloop
14.00 – 14.15 uur opening
14.15 – 15.00 uur workshops ronde 1
15.00 – 15.15 uur pauze
15.15 – 16.00 uur workshops ronde 2
16.00 – 17.00 uur afsluiting en borrel

Workshops

A: Datalekken – tips, tricks & praktijkvoorbeelden
In deze workshop gaat u in groepsverband onder leiding van Emiel van der Veen, advocaat privacyrecht, aan de slag met het effectief behandelen van (potentiële) datalekken. Wij geven antwoord op vragen als: ‘Wanneer kwalificeert een incident als datalek? Moet elk datalek worden gemeld en zo ja, aan wie? Wat te doen als een datalek bij een verwerker plaatsvindt?’

B: AVG-rechten van leerlingen/studenten, ouders, personeel en andere betrokkenen
Betrokkenen kunnen verzoeken om inzage in hun persoonsgegevens en het verbeteren of bijvoorbeeld verwijderen daarvan. Ook bent u verplicht om betrokkenen vóóraf voldoende te informeren. Iris Hoen, advocaat onderwijs- en privacyrecht (CIPPE/E), praat u bij over hoe u zich kunt voorbereiden op een dergelijk verzoek en wat van u wordt verwacht. Hierbij betrekt zij onder meer de recente ontwikkelingen in de rechtspraak en de zienswijze van de AP.

C: Ins en outs van de verwerkersovereenkomst
Marjoleine van Leerdam, advocaat onderwijs- en privacyrecht (CIPPE/E), neemt samen met u door in welke situaties een verwerkersovereenkomst nodig is, hoe u het afsluiten daarvan slim aanpakt en wat het toepassingsbereik is van het Privacy-convenant onderwijs. Do’s en don’ts bij het beoordelen van de verwerkersovereenkomsten komen voorbij en ook ontvangt u nuttige onderhandelingstips.

Aanmelden

Graag ontvangen wij uw aanmelding uiterlijk dinsdag 11 juni a.s. door onderstaand formulier in te vullen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wilt u een collega meenemen? Leuk! Stuur gerust uw persoonlijke uitnodiging door en/of deel deze pagina.