Lezing familie- en erfrecht: (Hoe) lang zullen ze leven!?

19 januari 2020

Valt er iets te erven? Niemand wil het erover hebben voordat het moet, maar eigenlijk is het belangrijk om al bij leven over een eventuele erfenis te praten. Zondag 19 januari aanstaande geeft Erna Kortlang een lezing over het familie- en erfrecht naar aanleiding van haar recent verschenen boek bij boekhandel Kooyker in Leiden.

Samen met journaliste Friederieke de Raat schreef TK-notaris Erna Kortlang het toegankelijke en handzame boekje ’Hoe lang zullen ze leven’.

In het boekje wordt op laagdrempelige wijze antwoord gegeven op vijftig veelgestelde vragen over erven en nalaten. Tijdens haar lezing laat Kortlang u aan de hand van deze vragen en prikkelende praktijkvoorbeelden nadenken over uw eigen situatie en de mogelijke consequenties van een erfenis.

Moelijke zaken makkelijk maken

Erna Kortlang: “Veel mensen praten niet graag over de minder prettige zaken die ons in het leven gaan én kunnen overkomen. Ik merk in mijn dagelijkse praktijk dat ik als notaris de zaken makkelijker bespreekbaar kan maken. Helaas zie ik ook vaak de schrijnende gevallen als er niets is vastgelegd. Daarom neem ik mensen graag vroegtijdig ‘mee’, door hen te informeren op basis van herkenbare settings en met hier en daar die knipoog. Dat doe ik ook tijdens mijn lezing. U bent van harte welkom.”

Locatie & tijd

De lezing vindt plaats bij boekhandel Kooyker aan de Breestraat 89 en begint om 15.00 uur. Er is gelegenheid om vragen te stellen.

Aanmelden

U kunt zich eenvoudig aanmelden door een e-mail te sturen naar info@kooyker.nl of te bellen met Boekhandel Kooyker, T. 071 3040130.

Graag tot de 19e januari!