TK helpt startups en scale-ups verder met webinar over de corona-overbruggingslening (COL)

Krijg antwoord op uw vragen op 14 mei 2020

Voor startups en scale-ups die omzet verliezen als gevolg van de corona-crisis heeft het kabinet een overbruggingsregeling afgekondigd, de zogenaamde corona-overbruggingslening (COL). De ingang van de nieuwe regeling brengt veel vragen met zich mee. TK stelt ondernemers in staat om op vrijdag 14 mei 2020 hun vragen te stellen tijdens onze webinar over deze regeling.

Steunmaatregel voor startups en scale-ups

Uit een inventarisatie van Techleap.nl blijkt dat 55% van de bedrijven hun omzet zien dalen door het wegvallen van bestaande klanten of het wegblijven van nieuwe klanten. Vanaf 29 april 2020 kunnen startups, scale-ups en innovatieve MKB-ers een aanvraag indienen voor een speciaal overbruggingskrediet, de COL. Dit kan bij de Regionale Ontwikkelingsmaatschappijen (ROM’s), die deze regeling op verzoek van het kabinet uitvoeren. De COL is één van de aanvullende maatregelen om ondernemers te ondersteunen vanwege de economische gevolgen van het coronavirus en is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met de ROM’s en Techleap.nl.

Veel vragen bij ondernemers over regeling

De ingang van een nieuwe regeling brengt veel vragen met zich mee. Valt uw bedrijf onder de doelgroep van de COL regeling? Aan de hand van welke criteria moet u aantonen dat uw onderneming deze lening nodig heeft? Welke informatie kan niet ontbreken in het verplichte 12 maands-liquiditeitsoverzicht? Is er wel sprake van terugval in geprognosticeerde omzet ten gevolge van de corona-crisis? Enzovoort.

TK organiseert webinar voor uw vragen inzake de COL

TK brengt u verder met alle informatie rondom de COL via de webinar Q&A COL die wij houden op 14 mei aanstaande om 14.00 uur. Wij zullen de inhoud en voorwaarden van de COL toelichten en de gang van zaken rondom het aanvragen van de lening bespreken. Tijdens deze webinar kunt u al uw vragen stellen aan onze specialist Rens Goudsmit welke hij direct zal beantwoorden. Opgeven voor de webinar kan via onderstaande aanmeldformulier en deelname is volledig kosteloos. Via de e-mail ontvangt u tijdig van ons de link naar het online event.