Zeilevent Lemsteraak ‘Sterke Hein’

13.00 - 18.00 uur | 29 augustus 2019

Op donderdag 29 augustus verwelkomen wij je graag aan boord van Lemsteraak ‘Sterke Hein’ in Koudum in het prachtige Friesland

Sterke Hein ligt in de Jachthaven Galamadammen. Deze haven heeft een ideale ligging tussen de meren de Morra en de Fluessen en nabij het IJsselmeer, een ideale uitvalsbasis voor heerlijke dag op het water.

Vanuit het Friese Koudum varen we bij mooi zeilweer het IJsselmeer op. De Sterke Hein is een snelle zeiler in vissermanuitvoering, die zeker op de ruimere rakken menig scherpjacht er uit zeilt. Mocht het weer wat minder zijn dan varen we de Fluessen op: het meer tussen Heeg en Stavoren. Aan de Fluessen liggen pittoreske dorpjes zoals Heeg, Gaastmeer en Woudsend.

Inspanning en ontspanning gaan deze middag hand in hand. Voor de actieve zeilliefhebber is er genoeg te doen: de zeilen hijsen, ‘navigeren’, aan het grote roer of het bedienen van de zwaarden, de schoten en de bakstagen. Door-de-wind op zo’n aak vergt teamwork! De passieve zeiler kan genieten van de prachtige vergezichten, ‘Hollandse luchten’, een frisse bries en het gezelschap. Natuurlijk is er voor iedereen uitstekende catering aan boord, we starten met een heerlijke lunch.

Programma

13.00 uur Inschepen
13.15 uur Trossen los
13.30 uur Scheepslunch
17.30 uur Terugkomst jachthaven met afsluitende borrel
18.00 uur Einde programma

De terugkomst- en eindtijd zijn ingeschatte tijden maar zullen niet veel afwijken. 

Locatie & Parkeren

Hotel-Restaurant-Jachthavens Galamadammen
Galamadammen 1-4
8723 CE  Koudum

Bij het hotel zijn voldoende parkeerplaatsen beschikbaar.

Kledingadvies

Wij gaan uit van goed zomerweer. We adviseren je gemakkelijke (en ook warme) kleding mee te nemen dan wel aan te trekken. Bij slecht weer zijn er zeilpakken aan boord.