Estate planning

Uw vermogen zo (fiscaal) gunstig mogelijk schenken of nalaten

Het vermogen dat u heeft opgebouwd wilt u – vanzelfsprekend – zo fiscaal gunstig mogelijk laten overgaan naar de volgende generatie of naar doelen die u een warm hart toedraagt. Kleine details kunnen daarbij een groot verschil maken.

De estate planners van TeekensKarstens zijn betrokken en vragen waar nodig verder. Zo geven zij u het beste advies bij vraagstukken als:

  • Hoe draag ik mijn vermogen het beste over aan de volgende generatie?
  • Hoe kan ik het beste mijn wensen vormgeven?
  • Nu schenken of later erven?
  • Wie kan mijn vermogen beheren als ik daar niet meer in staat toe ben?

Wij adviseren bij deze vragen over uw testament, het mogelijk aanpassen van huwelijkse voorwaarden en het doen van schenkingen.

Vermogen en wensen

Overdracht van vastgoed en kunst kennen een andere benadering dan die van een onderneming en effecten. Maar we kunnen ook te maken hebben met combinaties daarvan. Daarom filteren we eerst uw wensen en bekijken we waaruit uw vermogen bestaat.

Als u wilt schenken, zijn er verschillende methoden om zeggenschap en grip op het familievermogen te behouden. U kunt bijvoorbeeld bewind instellen of het vermogen certificeren. Ook kijken we naar de momenten waarop u wilt schenken. Niet alleen de fiscale mogelijkheden zijn daarbij belangrijk, ook uw bedoelingen en wensen met betrekking tot uw vermogen en de eventuele instandhouding daarvan speelt een grote rol.

Familiebedrijven

Een gespecialiseerd team, bestaande uit 4 (kandidaat-)notarissen, adviseert u op het gebied van estate planning met bijzondere aandacht voor familiebedrijven. Mede dankzij deze focus hebben onze specialisten ruime ervaring met ingewikkelde vraagstukken die kunnen spelen in uw persoonlijke situatie en in uw familiebedrijf .
Wij adviseren en begeleiden u en uw familie graag bij bedrijfsopvolging, bij leven en na overlijden. Daarbij kijken wij in de breedte en over meerdere rechtsgebieden naar uw vraagstuk, omdat zaken bij een familiebedrijf vaak net iets anders liggen dan in eerste instantie verondersteld.

Familiestatuut

Een belangrijk instrument om de bedrijfsopvolging in goede banen te leiden is het opstellen van een familiestatuut. Indien zeggenschap in meerdere handen komt door vererving, de familie wordt groter, geldt het familiestatuut voor ieder besturend familielid als leidraad bij belangrijke beslissingen. Ook ingeval van een conflict kan, eventueel onder leiding van een mediator, het familiestatuut een leidraad geven voor een oplossing.

Onze specialisten

/
Notaris, partner

Onze specialisten

/
Notaris, partner

Onze specialisten

/
Toegevoegd notaris

Onze specialisten

/
Toegevoegd notaris

Onze specialisten

/
Toegevoegd notaris

Onze specialisten

/
Toegevoegd notaris

Onze specialisten

/
Familierechtspecialist / Estate planner

Onze specialisten

/
Familierechtspecialist / Estate planner
Onze openingstijden
TK is aangesloten bij
image
Klanten beoordelen ons