logo

Nieuws

Actueel

De privacyrisico’s van FaceApp

22 juli 2019 door Lex Keukens
Afgelopen week was het bijna niet te missen: de faceappchallenge, waarbij foto’s met een verouderdingsfilter massaal werden gedeeld op social media. FaceApp is inmiddels meer dan honderd miljoen keer geïnstalleerd. Wat gebeurt er eigenlijk met al die gezichtsafbeeldingen en wat zijn de (privacy)risico's?

TeekensKarstens benoemt nieuwe partner advocatuur

15 juli 2019 door Jan Versteegh
Het bestuur van TeekensKarstens is verheugd met de benoeming van Floris van Galen als partner advocatuur. De benoeming van Floris van Galen - specialist publiek vastgoedrecht - onderstreept de ambitie van TK om haar positie in de vastgoedsector verder uit te bouwen. Floris geeft samen met collega partner Edward van Lent leiding aan het expertiseteam Vastgoed en Projectontwikkeling.

Inzage in examengegevens

01 juli 2019 door Iris Hoen
Examenreglementen bevatten dikwijls bepalingen met betrekking tot inzage. Deze bepalingen zijn vaak strikter dan het inzagerecht op grond van de AVG. Onderwijsinstellingen doen er daarom goed aan hun examenreglementen en het recht op inzage in de examens in overeenstemming te brengen met het inzagerecht uit de AVG.

Appartementseigenaren opgelet! Vernietigbaar besluit in VvE: kom zelf tijdig in actie

24 juni 2019 door Yvo Rampersad
Besluiten die binnen een VvE worden genomen kunnen onder omstandigheden vernietigbaar zijn. Dat is bijvoorbeeld het geval als een besluit in strijd is met de akte van splitsing of in strijd is met het splitsingsreglement. Als een appartementseigenaar een dergelijk besluit wil vernietigen, dan zal hij zelf en op korte termijn in actie moeten komen.

Gevolgen ‘Wet Arbeidsmarkt in Balans’ voor flexwerk

19 juni 2019 door Dick Feddes
Collega Dick Feddes gaat in op de twijfels die er zijn rondom de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) ten aanzien van de realisatie van meer vaste dienstverbanden en de hogere kosten met name in de bouwsector.. Na de nodige kritiek stemde de Eerste Kamer uiteindelijk alsnog in met de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) die balans moet aanbrengen tussen vaste dienstverbanden en flexibel werk.