RC DIOK Nederlands Kampioen Rugby

Sponsortraject direct beloond. 31 mei 2022

Sinds het seizoen 2021-2022 is TK sponsor van de Leidse rugbyclub RC DIOK. Het sponsorschap is door de rugbyers direct beloond met het Nederlands Kampioenschap.

Na twee verloren seizoenen door corona heeft RC DIOK het succesjaar 2019 een zwaarbevochten gouden vervolg gegeven met opnieuw het kampioenschap in de hoogste klasse van het Nederlands rugby.

Op zaterdag 28 mei speelde RC DIOK in Amsterdam de finale tegen HRC uit Haarlem. Voorafgaand aan de wedstrijd werd door TK aan alle sponsors het nieuwe spelersshirt uitgereikt, waar op de voorzijde van het shirt vanaf komend seizoen het logo van TK schittert.

In een uitverkocht stadion op het Nationale Rugbypark, waar zo’n 2000 fans zaten om hun favoriet aan te moedigen, ontvouwde zich een prachtige finale. Een ware thriller. De stand na de reguliere speeltijd was 27-27. Een gelijkspel, uniek in het rugby en dus volgde een verlenging. Hierin kwam HRC op voorsprong maar wist DIOK in de laatste minuut de stand in haar voordeel te trekken. Eindstand 35-33.

DIOK mag zich andermaal Kampioen van Nederland noemen.

Foto: NOS.nl | Fotograaf onbekend.