TK organiseert Doe-dag bij ouderenzorginstelling Libertas

13 maart 2023

30 medewerkers van TK Advocaten waren afgelopen donderdag 23 februari te hulp bij Libertas. Verdeeld over twee locaties vermaakten zij de bewoners met dansen in een heus danspaleis en bloemschikken. Activiteiten waar de zorgverleners van Libertas extra handjes voor kunnen gebruiken.

Op donderdag 23 februari verzamelden 30 medewerkers, waaronder advocaten en secretaresses, van TeekensKarstens bij Libertas om de bewoners een middag in het zonnetje te zetten.

Op de locatie aan het Lorentzhof in Leiden werd het restaurant omgetoverd tot een heus danspaleis. Het doel van deze middag was om de bewoners met vertrouwde muziek uit hun tijd te laten genieten. Met plaatjes zoals “Met de vlam in de pijp” en “Summer nights” zorgde DansSalon van DJ Meneer Funkel dat de voetjes van de vloer gingen, wat zelfs resulteerde in een feestelijke polonaise. Advocaat Dick Timmermans maakte het gezelschap blij met zijn ‘aaibaar maatje’, een prachtige labrador, wat een groot succes bleek te zijn.

“Onze missie is om een activiteit te verzorgen voor bewoners waar de zorgverleners in de huidige tijd van schaarste en werkdruk niet aan toe komen. Daar zijn wij ook dit jaar weer in geslaagd” aldus Ginny Kessels, Partner en advocaat in de sector zorg.

De bewoners hebben genoten van alle aandacht die ze van de medewerkers van TK advocaten kregen. Ik wil iedereen hartelijk bedanken voor alle inzet. Het was een bijzondere middag.” voegt Xandra Stikvoort van Libertas toe.

Op de locatie Rijn en Vliet in Leiden lieten de bewoners hun creatieve kant zien tijdens het bloemschikken. De bloemstukken konden na afloop een mooi plekje krijgen in hun eigen woning of elders op de locatie Rijn en Vliet. Ook hier speelde muziek weer een belangrijke rol. Advocaat Joost Donkersloot speelde op zijn gitaar oude klassiekers die herkenbaar waren voor de bewoners. Onder het bloemschikken door zongen de bewoners vrolijk “Advocaatje leef je nog..”.

Jeroen Vermunt “De vrijwilligers van TK hebben op Rijn en Vliet laten zien wat zij echt zijn: Een topteam!”.

Het was een groot succes op beide locaties en het belangrijkste, de bewoners hebben een heerlijke middag gehad.