TK trots sponsor van DIOK Leiden

Een held ben je nooit alleen 02 februari 2022

Wat heeft een advocaten- en notarissenkantoor gemeen met een rugbyclub? Meer dan je zult verwachten. Niet gek dus dat TK prominent sponsor is geworden van RC DIOK.

Een interview van Leiden IntoBusiness met Bas Bosman en Judith Loeffen

Bij het bekendmaken van de sponsoring werden er rugbyballen op de bureaus gelegd van de medewerkers van advocaten- en notarissenkantoor TK. “Veel collega’s hebben een familielid of bekende die bij DIOK rugbyt. Alleen maar enthousiaste reacties dus”, vertelt Bas Bosman. Samen met Judith Loeffen is hij verantwoordelijk voor de marketing van het merk TK.

Sponsoren is niet nieuw voor hen. Het kantoor met vestigingen in Leiden, Amsterdam en Alphen aan den Rijn sponsort graag zowel kleine als grote initiatieven in de regio waarbij ze kunnen bij dragen met kennis, netwerk of aanpak. Anders dan voorheen, is er bij de sponsoring van de Leidse landskampioen rugby een strategisch doel: namelijk het kantoor verder brengen op nationaal niveau met een internationale inslag.

“Je komt niet in je eentje tot een excellente prestatie. Het is een teamprestatie. ”

Prachtige casus

De keuze op DIOK is eigenlijk heel logisch. Loeffen en Bosman zien namelijk de nodige overeenkomsten tussen de rugbyclub en hun eigen kantoor. Bosman: “Zowel lokaal als regionaal als nationaal behoort DIOK tot de top. Rugby wordt bovendien een Olympische sport. Het eerste team heeft een mooi pad afgelegd, dit kan als voorbeeld dienen voor ons bedrijf. Wat heeft hen zo ver gebracht? Wij willen ook onze ambities als kantoor waarmaken. Hoe hebben ze dat met het team bereikt? Een prachtige casus waar wij van kunnen leren. We zoeken naar de verbindingen. Elementen die zowel bij rugby voorkomen als in ons vak zijn het teamwork, het wederzijds respect en de inclusie. Bij een prestatie als landskampioen worden, zijn alle schakels onmisbaar. Een held ben je dus nooit alleen. Zo zien we ook de successen van ons kantoor. Daar zijn we met alle collega’s verantwoordelijk voor. We willen onze cliënten verder brengen.”

Loeffen vult aan: “DIOK is een bruisende club waar ook veel studenten sporten, zij hebben weer verbinding met de Universiteit Leiden. Daar zijn wij als advocaten en notarissen ook in geïnteresseerd. Ook de jeugd die rugbyt is voor ons van belang. Ze hebben ouders die veel op de club aanwezig zijn en dat vergroot ons netwerk weer.” Bosman: “Bij DIOK zijn veel interessante ontwikkelingen gaande. Aan de realisatie van het nieuwe sportcomplex dragen wij graag bij. En we zijn uiteraard actief aanwezig bij de wedstrij den van de sportclub zodra dat weer mogelijk is. Een mooie manier om relaties te ontmoeten.”

Meer dan financiële bijdrage

De sponsoring is dus meer dan een financiële bijdrage. Het gaat TK om de verbinding en de symboliek. De sportsponsoring is een strategisch element voor het merk TK. Loeffen: “Wij werken voor DIOK, en DIOK werkt voor ons. We zijn voor elkaar van toegevoegde waarde.” Zo komt de voorzitter Cees Ashmann bij het advocaten- en notarissenkantoor langs om een workshop te geven over kameraadschap en doelen bereiken. “Daar leren we graag van.”