Maureen van der Wal

Kandidaat-notaris
“Door vroeg betrokken te zijn en vooruit te denken, maak ik graag het verschil.”

Maureen van der Wal is gespecialiseerd in het notarieel (commercieel) vastgoed. Zij adviseert en begeleidt cliënten bij onroerend goed transacties, vastgoedfinancieringen, projectontwikkeling, splitsing in appartementsrechten, de vestiging en wijziging van zakelijke rechten (waaronder erfpacht- en opstalrechten) en andere onroerend goed-gerelateerde overeenkomsten.

Sinds 2022 is Maureen verbonden aan TK. Zij maakt deel uit van het expertiseteam notarieel (commercieel) vastgoed en het sectorteam vastgoed. Haar opdrachtgevers zijn met name grote en middelgrote (vastgoed)ondernemingen, beleggers, woningcoöperaties, projectontwikkelaars en particulieren.

Maureen begon haar loopbaan in 2018 en deed ruime ervaring op bij een groot (internationaal) advocaten- en notarissenkantoor. Zij studeerde aan de Universiteit Leiden en behaalde in 2017 haar master Notarieel recht. In 2021 heeft Maureen de notariële beroepsopleiding afgerond en werd zij beëdigd als waarnemingsbevoegd kandidaat-notaris.

  • Zij won de ‘KleijnPrijs’ voor de beste masterscriptie op het terrein van het goederenrecht, huwelijksvermogensrecht en erfrecht, getiteld: ”Het appartementsrecht in combinatie met het erfpacht- en opstalrecht’.
  • Zij was bestuurslid van de Vereniging voor Jonge Kandidaat-Notarissen Amsterdam en schreef diverse juridische artikelen.

Maureen: ”Als kandidaat-notaris probeer ik met een helicopterview naar de wens van een cliënt te kijken, zodat oplossingen bedacht kunnen worden voor problemen die daardoor niet zullen ontstaan. Een cliënt komt vaak voor het sluitstuk (de overeenkomst en/of de notariële akte), maar het is juist de weg ernaartoe waar ik verschil kan maken door betrokkenheid, een persoonlijke benadering en begrijpelijke communicatie.”

“Door vroeg betrokken te zijn en vooruit te denken, maak ik graag het verschil.”