TK ondersteunde Brxs in Seed kapitaalronde

Brxs heeft een online platform ontwikkeld waar (jonge) vastgoedinvesteerders woningen selecteren om in te investeren en daarmee zelf een beleggingsportfolio opbouwen. Brxs heeft onlangs een Seed kapitaalronde afgesloten. TK begeleidde Brxs bij deze transactie en verzorgde de notariële afronding.

Brxs selecteert woningen en koopt deze aan. Via brxsapp.com kiezen vastgoedinvesteerders vervolgens voor een aangekochte woning waarin ze willen investeren en hoeveel ze willen inleggen. Ze kopen zogenoemde Brxs vanaf EUR 100 per stuk en stellen daarmee een eigen beleggingsportfolio samen, waarover ze per kwartaal opbrengsten ontvangen. Gebruikers profiteren van zowel de huuropbrengsten als de waardestijging van de woning als deze wordt verkocht.

Brxs is in 2021 opgericht door Amrita Ramsaransing en Filip Nuytemans en wil het investeren in onroerend goed voor iedereen toegankelijker en betaalbaarder maken. De startup haalde voor deze Seed kapitaalronde 2 miljoen euro groeigeld op om het platform in de markt te zetten en heeft daarnaast een kredietlijn opgezet om woningen aan te kopen.