Succesvolle investeringsronde OncoLize voor lokale behandeling kanker ‘From the Inside’

De Nederlandse startup OncoLize heeft een investeringsronde van € 1,6 miljoen afgerond voor een innovatief medicijnafgiftesysteem voor de lokale behandeling van alvleesklier- en longkanker. TK begeleidde de investeringsronde.

De ronde werd geleid door hoeksteeninvesteerders Libertatis Ergo Holding en Tailored Solutions en werd vergezeld door drie vermogende impactinvesteerders.

Het Leids biotechbedrijf gebruikt de opbrengst van de investering om de succesvolle preklinische studies uit te breiden en de First-in-Human pancreastumorstudies voor te bereiden, waartoe een vervolgronde van € 8 miljoen gepland staat.

“Onderzoek naar medicijnen in gelvorm bij kanker”

Oncolize werkt aan een methode om medicijnen heel precies op de plaats van bestemming te brengen. 

Het medicijn wordt opgelost in een vloeistof waarna de formulering wordt geïnjecteerd in een tumor. In de tumor stolt het mengsel binnen een paar seconden tot een gel waarbij de ingesloten medicijnen tot 2 weken lang veilig afgegeven worden bij hoge concentraties in de tumormassa. Door de OncoLize-technologie kunnen patiënten veel minder bijwerkingen ervaren dan wanneer het medicijn via pillen of een infuus wordt toegediend. Deze gelokaliseerde toedieningsvorm verlaagt de totale medicijnbelasting aanzienlijk en is geschikt voor zowel chemo- als immunotherapie.

OncoLize heeft een wereldwijde, exclusieve licentie voor de oncologietechnologie ontwikkeld door RCSI University of Medicine and Health Sciences, Dublin, Ierland.

TK adviseur