Groei Bigvits zet door met overname by nature

De groei van Bigvits zet door met uitbreiding naar Europa middels acquisitie van meerderheidsbelang by nature. De overname biedt nieuwe kansen voor beide bedrijven en geeft Bigvits een strategische voetafdruk in de EU. TK adviseerde Bigvits.

Beide bedrijven zijn gespecialiseerd in de verkoop van vitamines van met name Amerikaanse merken en beschikken over een aantal exclusieve distributieovereenkomsten.

Vitamines en supplementen

Bigvits is een Britse online distributeur van vitamines en supplementen en heeft nu een meerderheidsbelang verworven in by nature gevestigd in Nederland. Bigvits werd in 2018 overgenomen door het huidige managementteam van Charles Bristow, Will Brennand en Andrew Taylor-Pick en is sindsdien in omvang verdrievoudigd.

by nature

by nature is een online verkoper, gevestigd in Nederland, van o.a. vitamines en supplementen in heel Europa en is al jaren klant van Bigvits. Patrick Leu is en blijft CEO van by nature, welke aanzienlijk is gegroeid sinds de oprichting in 2015.

Resultaat

De overname biedt nieuwe kansen voor beide bedrijven en geeft Bigvits een strategische voetafdruk in de EU.
Will Brennand, mededirecteur van Bigvits: “We werken nu al een aantal jaren met by nature samen en zijn blij met de overname. We zijn enorm verheugd om voort te bouwen op hun succes en onze bedrijven samen te laten groeien. De gezondheids- en welzijnssector maakt een sterke wereldwijde groei door en we zijn verheugd om deze reis voort te zetten. Brexit of geen Brexit deze strategische overname past perfect in onze ambitieuze plannen om de grootste onafhankelijke distributeur van kwaliteitsvitaminen in heel Europa te worden.”

Patrick Leu, CEO van by nature voegde toe: “We hebben een aantal boeiende kansen om na te streven en we kijken ernaar uit om onze plannen samen met Bigvits uit te voeren. Het is voor beide bedrijven nu gewoon ‘business as usual’ terwijl onze focus ook ligt op verdere Europese groei. ”

TK dealteam: