Outhere Music verkrijgt prestigieus klassiek platenlabel Channel Classics

Outhere music heeft het prestigieuze Nederlandse platenlabel Channel Classics Records gekocht, opgericht door Jared Sacks. Met de aankoop van Channel Classics zet Outhere Music een belangrijke stap in haar groeistrategie. TK adviseerde de verkopers aan de zijde van Channel Classics.

In oktober 2021 werd de acquisitie van het Nederlandse Channel Classics Records door Outhere S.A. naar buiten gebracht.

Channel Classics

Channel Classics heeft een sterke internationale reputatie verkregen door de hoogwaardige muziekkwaliteit geproduceerd door Jared Sacks en zijn A&R-ontdekkingen en samenwerkingen in de afgelopen 31 jaar. In de loop der jaren werd een indrukwekkende catalogus opgebouwd en werd het label geprezen om haar perfecte combinatie van geluid en uitvoering. Channel Classics won talloze prijzen van toonaangevende klassieke muziektijdschriften zoals Gramophone, BBC Music Magazine en Diapason.

Outhere Music

Outhere Music is een van ’s werelds grootste onafhankelijke productielabels voor klassieke muziek en distribueert haar opnamen over de hele wereld. Van oude tot hedendaagse muziek en van jazz tot wereldmuziek. Het label legt de nadruk op productiekwaliteit, sterke banden met de artiesten, nauwgezette aandacht voor de realisatie van elk project en een grote interesse in de nieuwe vormen van distributie en relaties met het publiek.

Outhere Music (2004) is gevestigd in Brussel, Parijs, Milaan, Keulen, Londen en Mexico. Het bedrijf wil haar rol als groot onafhankelijk en internationaal productiehuis waarmaken, met een duidelijke focus op hoogwaardige culturele producten.

TK dealteam: