GreenMobility breidt uit naar Nederland met overname van Fetch Mobility

GreenMobility heeft Fetch Mobility B.V. in Nederland overgenomen. De overname past in de ambitieuze doelstelling voor 2025 om in 35 steden actief te zijn met 10.000 elektrische voertuigen. TK adviseerde GreenMobility.

Met deze overname betreedt GreenMobility de Nederlandse markt (meer specifiek de stad Amsterdam) als het 6e land in totaal. 

“We hebben nu verschillende manieren om nieuwe steden binnen te komen. Of we nemen bestaande, lokale bedrijven over, of we treden binnen door zelf een tak op te zetten. Acquisities zullen waarschijnlijk een gemakkelijkere manier zijn om ons bedrijf op te schalen dan puur organische groei en het biedt flexibiliteit en efficiëntie in onze groeimogelijkheden”, zegt CFO Anders Wall.

De acquisitie is de tweede acquisitie van GreenMobility in de afgelopen 12 maanden. De Nederlandse markt heeft al bewezen klaar te zijn voor elektrisch autodelen, en GreenMobility is van plan om te groeien door het wagenpark de komende maanden uit te breiden tot 150 auto’s. Tegelijkertijd zullen de Fetch-activiteiten migreren naar het platform van GreenMobility om te profiteren van de vele operationele synergieën.

Over GreenMobility (koper)

GreenMobility biedt moderne stedelingen eenvoudig, flexibel en duurzaam vervoer in de vorm van elektrisch gedeelde stadsauto’s. Via de GreenMobility-app hebben gebruikers toegang tot deze auto’s. Gedreven door wereldwijde trends, ziet GreenMobility een snelgroeiende markt voor autodelen in grote steden, die eisen groen vervoer voor hun burgers en streven naar vermindering van het aantal personenauto’s. GreenMobility’s ambitie is om een van de toonaangevende wereldwijde aanbieders van groene gedeelde mobiliteitsoplossingen te zijn. GreenMobility is beursgenoteerd in Denemarken.

Over ELC (verkoper)

European Lease Company (opgericht in 2006) is een toonaangevende onafhankelijke B2B specialist op het gebied van wagenpark, verhuur en leaseoplossingen voor B2B klanten in Nederland en Europa.

ELC omarmt innovatieve automotive concepten, zoals Fetch Car Sharing en een scala aan Mobility as a Service (MaaS)-oplossingen.

Resultaat

GreenMobility neemt het bedrijf over, inclusief de huidige vloot elektrische auto’s en een ervaren team. Voorlopig blijft Fetch gewoon draaien zoals het deed en kunnen alle klanten van Fetch gebruik maken van de service zoals voorheen. Na de migratie zullen zowel de huidige Fetch-klanten als GreenMobility’s klanten in andere steden de service in alle GreenMobility-steden kunnen gebruiken.