Indutrade Benelux neemt Fire Proof over; specialist in passieve brandpreventie

Indutrade Benelux  heeft Fire Proof overgenomen. TeekensKarstens advocaten notarissen stond aankopende partij Indutrade Benelux bij in deze transactie.

Voortvarend begin Indutrade

Indutrade is het nieuwe jaar voortvarend begonnen met de acquisitie van het Brabantse bedrijf Fire Proof B.V. Op 29 januari jongstleden tekenden Muhamber Mihmat en Hubrecht Murre (eigenaren Fire Proof) en Robert Timmer (directeur Indutrade Benelux) digitaal, dus geheel coronaproof, de overeenkomst waarmee Indutrade alle aandelen van deze distributeur van brandwerende producten heeft overgenomen. De jaaromzet van het bedrijf uit Oss bedraagt circa EUR 7 miljoen en het bedrijf heeft 10 medewerkers in dienst.

Specialist passieve brandpreventie

Fire Proof is in Nederland dé specialist op het gebied van passieve brandpreventie voor gebouwen. Het bedrijf onderscheidt zich niet alleen als groothandel in brandwerende producten, maar ook door hun applicatiekennis en kunde. Het gebruik van passieve brandwerende producten is puur gericht op de veiligheid van de gebruikers of bewoners van een gebouw. Hoofddraagconstructies, plafonds, vloeren en wanden zijn zodanig brandwerend te bekleden of te coaten dat mensen meer tijd hebben om te vluchten als er brand uitbreekt. Dat geldt ook voor het brandwerend afdichten van sparingen, waardoor rook en vuur niet van de ene ruimte naar een andere kunnen doorslaan en overslaan.

Breed assortiment

Het brede assortiment van Fire Proof bevat onder andere plaatmateriaal, pasta, coating, vulstoffen, kabeldozen en afdichtingsmaterialen. De producten worden desgewenst op maat gezaagd en geleverd om het gebruik te vergemakkelijken en stofvervuiling op bouwplaatsen te vermijden. Fire Proof levert producten volgens de nieuwste classificering (EN- en de CE-markering).

Aandacht voor duurzaamheid

Duurzaamheid heeft alle aandacht bij Fire Proof. Het assortiment bestaat zo veel mogelijk uit milieuvriendelijke producten die beschikken over LEED- of BREEAM-certificaten. Dit betekent dat de producten geschikt zijn als bouwmateriaal voor duurzaam bouwen en dus voldoen aan eisen voor zowel de brandveiligheid als het milieu.

Kenniscentrum

In het kenniscentrum van Fire Proof kunnen geïnteresseerden kennis opdoen over de producten en huidige regelgeving op het gebied van passieve brandpreventie.

TK dealteam: