Specialist in meng- en roertechniek Typhoon sluit zich aan bij Indutrade Benelux.

Indutrade Benelux heeft de tweede overname van het jaar afgerond. Op 15 februari heeft specialist in meng- en roertechniek Typhoon zich bij de technische bedrijvengroep aangesloten.

Toonaangevend op het gebied van meng- en roertechniek

Typhoon is al vele decennia toonaangevend op het gebied van meng- en roertechniek, met een sterke markpositie in de Benelux en exportactiviteiten naar alle continenten. In 2005 kwam het bedrijf in handen van Peter Ordelmans en Roderik Hol. Zij dragen het bedrijf nu over aan Indutrade, maar blijven erbij betrokken voor toekomstige ontwikkelingen.

Typhoon is opgericht in 1946 onder de naam MKT (Machinefabriek Koelewijn Typhoon). Het bedrijf nam al snel roerwerken in serieproductie en koppelde daar de naam Typhoon aan. Inmiddels is de onderneming gevestigd op 3 locaties in 3 landen (Nederland, België en Duitsland). Er werken 22 medewerkers.

Van eenvoudige roerwerken tot complexe installaties

De systemen van Typhoon, variërend van eenvoudige roerwerken tot complexe installaties, mengen grondstoffen en producten voor onder meer de chemische, farmaceutische en levensmiddelenindustrie. Ze kunnen producten en grondstoffen homogeniseren, suspenderen, dispergeren en emulgeren.

Om het juiste kwaliteitsniveau te garanderen en te voldoen aan verplichte eisen, is Typhoon gecertificeerd volgens ISO9001: 2015 en levert haar producten in overeenstemming met de Europese machinerichtlijn 2006/42/EG en indien van toepassing de ATEX-richtlijn. HACCP-, GMP-, FDA- en EHEDG-voorschriften worden op vraag geïmplementeerd in de ontwerpen.

Optimale procesinrichting

De adviseurs van Typhoon zijn meedenkers die beschikken over de kennis om tot een optimale procesinrichting te komen, ongeacht de aard en eigenschappen van de te mengen of te roeren stoffen. De aanpak van Typhoon begint met een analyse van de bestaande situatie en het nauwkeurig bepalen van de procesvoorwaarden en de gewenste resultaten. Daarna komt in samenspraak met de klant een passende procesinrichting tot stand waarbij de meest geschikte systemen worden ontworpen, geconstrueerd en geïmplementeerd.

Nieuwe recepturen kunnen in de proefruimte van Typhoon worden getest en geverifieerd op basis van een representatief systeem. Vervolgens wordt de receptuur met een opgeschaald systeem in productie genomen. Om de kwaliteitsketen compleet te maken, beschikt Typhoon over een technische buitendienst voor montage, onderhoud en reparaties.

TK dealteam: