Indutrade neemt Klay Instruments over

Indutrade heeft een overeenkomst getekend voor de overname van alle aandelen in het Nederlandse Klay Instruments De overeenkomst werd ondertekend na sluiting van de markt. TK adviseerde en begeleidde de koper.

Klay Instruments ontwikkelt en produceert instrumenten op maat voor het meten van voornamelijk druk en niveau, maar ook flow en temperatuur. Met focus op toepassingen met hoge nauwkeurigheid en hoge prestatie-eisen, vaak in complexe omgevingen, worden de instrumenten gebruikt voor de automatisering van industriële processen.

De OEM-klanten en eindgebruikers zijn te vinden in industrieën zoals voedsel, farmaceutica, water/afvalwater en pulp en papier. Met distributeurs in meer dan 50 landen levert Klay Instruments oplossingen en producten aan klanten over de hele wereld, met Nederland en Europa als belangrijkste markten. Het bedrijf is gevestigd in Dwingeloo, Nederland, en heeft 31 medewerkers.

Koper: Indutrade

Klay Instruments zal worden opgenomen in de Business Area Measurement & Sensor Technology van Indutrade. De overname is de 15e van Indutrade in 2021 en zal naar verwachting een marginaal positief effect hebben op de winst per aandeel van Indutrade.