Lifco neemt aandelen EFKA over

Zweeds beursgenoteerd Lifco neemt aandelen EFKA over. Met de overname wordt EFKA een dochteronderneming van Lifco. EFKA blijft wel onafhankelijk werken. TK adviseerde en begeleidde EFKA bij deze transactie en verzorgde de notariële afronding.

Met de komst van Lifco als aandeelhouder biedt het EFKA de ideale kans om het bedrijf verder te kunnen laten groeien met als doel de marktpositie in Europa en wellicht daarbuiten nog meer te versterken.

EFKA is oorspronkelijk opgericht in 1888 als groothandel in houten lijsten en opereert sinds 2009 vanuit Drachten zeer succesvol met de productie van aluminium textielframes. Zowel verlicht als onverlicht en in elke vorm en kleur. EFKA is Europees marktleider en levert in 27 verschillende landen.

Lifco, opgericht in 1946, is een groep van bijna 200 kleine en middelgrote bedrijven in 31 verschillende landen. Allen werkend in niche markten en veelal marktleider. De filosofie van Lifco is een langetermijnrelatie en een decentrale aansturing. Lokaal worden de beste beslissingen gemaakt.

De afgelopen jaren is het management van EFKA door de oprichters al geleidelijk aan overgedragen aan de huidige directie, met Ids Boersma als algemeen directeur. De heren Lever en de Vet zullen nog enige tijd als adviseur beschikbaar zijn.