Leidse biotech startup MyLife Technologies haalt investering op

MyLife Technologies haalde € 3,5 miljoen op voor de verdere ontwikkeling van haar vaccintoedieningstechnologie via keramische vaccinpleisters met het oog op ‘Pandemic Preparedness’. TK begeleidde MyLife bij de investeringsronde.

MyLife Technologies, gevestigd op het Leiden Bio Science Park, richt zich op de ontwikkeling van keramische vaccinpleisters voor de eenvoudige, efficiënte en pijnloze toediening van vaccins via de huid. De biotech startup haalde € 3,5 miljoen op bij Fare Capital BV, SAL Beheer BV, informele investeerders en de bestaande aandeelhouders.

Met dit kapitaal start MyLife in Leiden de productie van de vaccinpleisters voor klinische studies en investeert het met partners in demonstratieprojecten tegen COVID-19, HPV en in vaccintherapie tegen bepaalde soorten kanker. MyLife voorziet begin 2023 een volgende series A investeringsronde van zo’n € 15 miljoen voor onder andere de bouw van een proeffabriek en uitbreiding van de activiteiten naar de VS en Azië.

Efficiënte vaccinpleisters met minder bijwerking

Afgifte van vaccins via de huid is vele malen efficiënter dan via een standaardinjectie in de spieren. MyLife werkt aan het verlagen van vaccindoses met een factor 5 tot 20 om tot dezelfde bescherming te komen met minder bijwerkingen. In de bovenste huidlagen bevinden zich speciale immuuncellen, die vaccins tegen virussen en bacteriën kunnen opnemen. In de spieren komen deze speciale cellen normaliter niet voor. Bij vaccininjecties in spieren worden extra chemische stoffen, zogeheten 2 adjuvantia, toegepast om die cellen alsnog naar de plaats van injectie te lokken om voldoende immuunreactie te bereiken. Bij afgifte via de huid zijn deze adjuvantia doorgaans overbodig.

Ga naar MyLife voor meer informatie

TK adviseur: