OCI wordt onderdeel van bedrijvengroep Indutrade

Bedrijvengroep Indutrade Benelux neemt OCI over en versterkt haar positie in o.a. de energie- en watersector.  TK begeleidde Indutrade bij deze transactie en verzorgde de notariële afronding.

OCI biedt door uitgebreide technische knowhow en korte time-to-market voor nieuwe producten goede voorwaarden voor duurzame winstgevende groei. Het bedrijf ontwikkelt innovatieve en duurzame oplossingen voor het aansluiten van energie- en waternetwerken van het hoofdnetwerk op woningen, kantoorgebouwen en bedrijfsterreinen. Het Gelderse bedrijf is opgericht in 2008 en heeft 20 medewerkers in dienst.

Assortiment

Het productaanbod van OCI bestaat naast een uitgebreid assortiment kogelkranen, fittingen en leidingen uit een uitgekiend pakket (op maat gemaakte) aansluitsystemen, kunststof producten en installatiematerialen. Klanten van OCI zijn onder meer Nederlandse netbeheerders voor warmte en gas en waterleidingbedrijven, maar ook installatiebedrijven en industriële spelers.

Over Indutrade

Onder de Indutrade Benelux-holding vallen de in de Benelux gevestigde bedrijven van het Zweedse, beursgenoteerde, Indutrade AB. Indutrade richt zich op hoogwaardige technologieën voor industriële nichetoepassingen. De aangesloten bedrijven brengen technische componenten en systemen op de markt en verzorgen service-activiteiten.

Indutrade heeft als doel te groeien met bedrijven waarin technische expertise, klantgerichtheid en een lokale infrastructuur centraal staan. De decentrale structuur vormt het hart van de bedrijfscultuur en -strategie. Hierdoor behouden de aangesloten bedrijven hun identiteit en autonomie. Deze vrijheid staat aan de basis van de ondernemende spirit binnen de organisatie.

Vanuit de Indutrade Benelux-holding wordt ondersteuning geboden op het gebied van industriële know-how, financiën, ontwikkeling en management. De dochterondernemingen profiteren onderling van benchmarking en het informeel uitwisselen van ervaringen.