Schneider Electric neemt DC Systems over en zet stap in innovatiestrategie

Schneider Electric heeft DC Systems overgenomen. TeekensKarstens stond de verkopende aandeelhouder van het Nederlands DC Systems bij in deze transactie.

Schneider Electric

Elektriciteit is meer dan ooit de energie van de 21ste eeuw: het is de meest efficiënte energie en draagt sterk bij aan decarbonisatie. Innovatie maakt deel uit van het DNA van Schneider Electric en haar teams beoordelen voortdurend veelbelovende trends en technologieën die kunnen helpen om energie veilig, betrouwbaar, efficiënt, duurzaam, open en verbonden te maken. Gelijkstroom in elektrische distributie is zo’n gebied.

DC Systems

DC Systems is gespecialiseerd in actieve AC/DC microgrids, gelijkstroomconversie en andere gelijkstroomoplossingen. De overname versterkt de expertise van Schneider Electric om veerkrachtige en duurzame energie-infrastructuren te bieden.

Nadège Petit, EVP van de Power Products Business van Schneider Electric: “Schneider Electric heeft altijd voorop gelopen op het gebied van innovatie. Deze nieuwe overname sluit naadloos aan op onze missie om iedereen te helpen het meeste uit onze energie- en hulpbronnen te halen. Daarnaast bevestigt het onze inspanningen om efficiënte en flexibele oplossingen te bieden voor micronetwerken in gebouwen, naast andere toepassingen.”

DC-infrastructuur: de Circl op de Zuid-as

DC Systems is ruim ervaren op het gebied van laagspannings-gelijkstroomoplossingen. Het bedrijf heeft zich gevormd door de uitrol van echte projecten. DC Systems wordt erkend als een van de eerste organisaties die een gebouw heeft gemaakt dat voor 100% draait op een DC-infrastructuur: de Circl op de Zuid-as in Amsterdam. Daarnaast heeft DC Systems gelijkstroomoplossingen geleverd voor meer dan 300 kilometer verlichting van de openbare weg, net als voor verschillende commerciële gebouwen in Europa.

Harry Stokman, oprichter van DC Systems: “In Schneider Electric vonden we een gelijkgestemde partner die net als ons gericht is op het bieden van superieure energieoplossingen, gebaseerd op een open ecosysteem dat tastbare voordelen biedt voor iedereen. Ik kijk ernaar uit om samen de energie-uitdaging aan te pakken.”

TK dealteam: