TK begeleidde de overname van Tebra Messenindustrie door Indutrade

Tebra Messenindustrie is door de overname onderdeel geworden van de technische bedrijvengroep Indutrade Benelux. TK begeleidde Indutrade bij deze transactie en verzorgde de notariële afronding.

De messenproducent uit Hoogeveen, opgericht in 1912 door de Tebra-familie, levert hoogwaardige industriële messen en machinemessen aan klanten in meer dan 18 landen. Naast standaard machinemessen is Tebra vooral gespecialiseerd in industriële machinemessen die geheel volgens klantspecificatie op maat worden gemaakt.

Machinemessen voor verschillende branches

De messen van Tebra worden ingezet in verschillende sectoren, zoals de voedingsmiddelen- en papierindustrie (waaronder hygiënepapier). Het bedrijf behoort tot de grootste producenten van machinemessen in Nederland en heeft 29 medewerkers in dienst. De voormalige eigenaar, de heer Taco Boelema, blijft aan het bedrijf verbonden voor verdere ontwikkeling van de organisatie.

Groeipotentieel

De meeste bewerkingen in het productieproces worden door Tebra in eigen beheer gedaan, waardoor de productkwaliteit en levertijden optimaal kunnen worden beheerst. De productie is grotendeels geautomatiseerd. Indutrade Benelux ziet voor Tebra Messenindustrie volop groeikansen. De focus ligt daarbij op de voedselverwerkingssector in Duitsland, België en Oostenrijk en dan met name grote eindgebruikers en machinebouwers.