Huis & Hypotheek

Huis gekocht?

Wij zorgen ervoor dat de levering soepel verloopt

Het kopen van een huis is een van de grootste emotionele en financiële beslissingen in uw leven. U moet veel zaken regelen, echter samen met de makelaar, de bank en de notaris. Er komt veel bij kijken voordat de overdracht van uw huis kan plaatsvinden. Logisch dat u er zeker van wilt zijn dat alles goed wordt geregeld.

Offerte aanvragen

 

Leveringsakte

Wij zoeken uit of wat er aan u is verkocht ook daadwerkelijk aan u overgedragen kan worden. Soms blijkt dat er nog verplichtingen rusten op het huis. Denk aan erfdienstbaarheden (bijvoorbeeld een recht van overpad) of claims van schuldeisers op het huis. De notaris doorloopt heel veel stappen voordat hij weet dat een koper ook echt eigenaar kan worden.

Wij zorgen ervoor dat het hele proces (de levering en eventueel de hypotheek) achter de schermen zo soepel mogelijk verloopt. Ook kunnen wij voor u een koopovereenkomst opstellen, wanneer u dit niet door een makelaar of andere adviseur laat doen.

Nieuwbouwhuis

Het leveringstraject van een nieuwbouwhuis verloopt net iets anders dan bij de koop van een bestaand huis. Een nieuwbouwhuis wordt ‘vrij op naam’ (VON) verkocht, wat onder meer betekent dat de projectontwikkelaar de kosten voor de notariële leveringsakte betaalt. Voor diverse nieuwbouwprojecten zijn wij de projectnotaris en regelen we alle overdrachten voor het project. Wij nemen contact met u op zodra wij de koop-/aannemingsovereenkomst hebben ontvangen.

Hypotheekakte

Wanneer u een lening afsluit, zal de bank uw huis als onderpand vragen. U geeft een recht van hypotheek aan de bank en daarvoor krijgt u een lening terug. Wij zorgen ervoor dat dit wordt vastgelegd in een hypotheekakte.

Samen een woning kopen met eigen geld

Kopen jullie een woning met eigen geld? Vanwege de (grote) financiële belangen is het belangrijk dat u duidelijk vastlegt wie van u welk bedrag in de woning investeert en welke gevolgen dit heeft wanneer de woning verkocht wordt, of wanneer u uit elkaar zou gaan. Daarbij moet ook worden gekeken naar de fiscale gevolgen van het aangaan van de hypotheek en de inleg van eigen geld. In onze publicatie gaan we dieper in op de mogelijkheden:

Lees meer

 

Overdrachtsbelasting

Bij de koop van een huis betaalt u overdrachtsbelasting. U betaalt 2% over de koopsom. Is de koopsom niet zakelijk (bijvoorbeeld te laag), zoals tussen vrienden of familie, dan betaal je overdrachtsbelasting over de marktwaarde van het huis in plaats van over de koopsom. Daarnaast kan de belastingdienst het verschil ook als een schenking zien.

Advies

Voor meer informatie en advies kunt u vrijblijvend contact opnemen met onze adviseurs.

 

Onze specialisten

/
Toegevoegd notaris

Onze specialisten

/
Toegevoegd notaris

Onze specialisten

/
Adviseur, oud-notaris

Onze specialisten

/
Adviseur, oud-notaris

Onze specialisten

/
Notarieel jurist

Onze specialisten

/
Notarieel jurist

Onze specialisten

/
Notaris-klerk

Onze specialisten

/
Notaris-klerk
Bekijk onze openingstijden
TK is aangesloten bij
image
Klanten beoordelen ons