“De rol van notaris is ongelofelijk mooi.”

Erna Kortlang is gespecialiseerd in het familie- en erfrecht en estate planning. Zij adviseert particulieren over erfrecht en relatievermogensrecht. Ook adviseert zij DGA’s en ondernemers, vaak familiebedrijven, over vraagstukken rond bedrijfsopvolging. Erna geeft sturing aan de familie- en erfrechtpraktijk en het sectorteam familiebedrijven.

Erna is een zeer ervaren en allround notaris en heeft met name in de non profit-sector veel fusietrajecten begeleid, zoals bij musea en andere culturele instellingen en diverse zorginstellingen. Zij wordt regelmatig door de rechtbank benoemd als vereffenaar. Bij complexe vraagstukken op het gebied van erfrecht en estate planning wordt zij vaak ingeschakeld.

Zij heeft ruime bestuurlijke ervaring, onder meer als voorzitter van de raad van toezicht van Stadspodia Leiden, voorzitter van het Cultuurfonds in Leiden, voorzitter van de ondernemersvereniging BV Leiden, lid van de raad van toezicht van het Rijksmuseum van Oudheden en lid van de raad van toezicht van de Stichting tot Bevordering der Notariële Wetenschap.

Sinds 2015 is Erna verbonden aan TK. Zij studeerde Nederlands recht en Notarieel recht aan de Universiteit van Amsterdam, volgde de postdoctorale specialisatieopleiding Estate Planning aan de Grotius Academie en is tevens opgeleid tot mediator. Erna is in 1997 benoemd tot notaris.

Erna: “De rollen van de notaris zijn zeer divers. Het is ontzettend mooi om vragen en wensen juridisch vorm te geven maar ook om als vertrouwenspersoon moeilijke zaken te doorbreken en op te lossen. Het is mensenwerk.”

“De rol van notaris is ongelofelijk mooi.”