“Slepende conflicten snel oplossen.”

Gerrit-Jan de Bock heeft meer dan 15 jaar ervaring op het vlak van IT, commerciële geschillenbeslechting en insolventie en herstructurering. Onder zijn klanten bevinden zich (middel-)grote ondernemingen en (semi-)publieke instellingen. Hij maakt onderdeel uit van de expertiseteams Corporate & Commercial Litigation, IE, IT en Privacy en Insolventie en Herstructurering en het sectorteam Tech.

Gerrit-Jan is in staat complexe technologieën en herstructureringsvraagstukken snel te doorgronden en de juridische implicaties daarvan begrijpelijk te vertalen. Daadkrachtig en met goed gevoel voor zakelijke verhoudingen zoekt hij naar oplossingen die voor alle belanghebbenden bevredigend zijn. Ook wanneer daarvoor geprocedeerd moet worden, is hij in zijn element.

Gerrit-Jan heeft veelvuldig geadviseerd en geprocedeerd in kort geding, in eerste aanleg en hoger beroep voor de civiele rechter, arbitrage (SGOA), geschillencommissies (RCC) en bindend advies procedures. Daarnaast verstrekt hij second opinions en denkt strategisch mee in procedures, bijvoorbeeld over de kansen in hoger beroep. Gerrit-Jan schrijft annotaties voor Jurisprudentie in Nederland (JIN) en is lid van de Vereniging voor Insolventie Advocaten (Insolad).

Sinds 2003 is Gerrit-Jan verbonden aan TK. Hij studeerde aan de universiteit van Leiden en aan de Hogeschool van Utrecht.

Gerrit-Jan: “Graag adviseer ik mijn relaties aan de voorzijde van het traject, doortastend en met veel oog voor detail. Maar als een zaak op slot zit ben ik net zo gedreven. Niets mooier dan een slepend conflict in een paar zinnen samenvatten en vervolgens oplossen voor mijn cliënt.”

Rechtsgebieden NOvA

Gerrit Jan heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten de volgende hoofd- en subrechtsgebieden geregistreerd:

  • Informatierecht
    – IT recht
  • Insolventierecht

Op grond van deze registratie is Gerrit Jan verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse Orde van Advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

“Slepende conflicten snel oplossen.”