“Wij kennen de advocaten die u nodig heeft in het buitenland.”

Michiel Teekens is gespecialiseerd in internationale geschilbeslechting en het opstellen, beoordelen en uitonderhandelen van commerciële internationale overeenkomsten. Zijn klanten zijn Nederlandse en buitenlandse ondernemingen die internationaal opereren. Ook werkt hij veel samen met en voor buitenlandse advocaten en curatoren. Zo heeft hij veel ervaring opgedaan over de rechtsgang in andere rechtsstelsels en in het bijzonder die in de Verenigde Staten van Amerika.

Zijn aanpak is volledig gericht op het internationaal zakendoen. Strategisch en commercieel. Hij verbindt mensen op het juiste niveau en maakt de praktische vertaalslag voor ondernemers die worden geconfronteerd met vreemde rechtsstelsels.

Michiel geeft leiding aan het expertiseteam Internationaal en maakt deel uit van het team Corporate & Commercial litigation. Hij is aanspreekpunt voor en actief betrokken bij de internationale netwerken GGI en LNI. Ook schrijft hij regelmatig noten bij (internationale) uitspraken in Jurisprudentie in Nederland.

Sinds 2005 is Michiel verbonden aan TK. Hij studeerde internationaal recht aan de Universiteit Utrecht en participeerde aan het International Leadership Program ‘Global Village on the Move’ in Italië van de Lehigh University en het Iacocca Institute.

Michiel: “Het begrijpen van andere rechtstelsels en culturen is de basis van onze dienstverlening.”

Rechtsgebieden NOvA
Michiel heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten het volgende hoofdrechtsgebied geregistreerd:

  • Burgerlijk procesrecht
    – Arbitrage
    – Beslag-  & executierecht
    – Litigation

Op grond van deze registratie is Michiel verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse Orde van Advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

“Wij kennen de advocaten die u nodig heeft in het buitenland.”