Kennisnetwerk Bedrijfsvoering: aanbesteding

de juridische kant van het aanbesteden 16 september 2021

Bij het aankopen van leermiddelen, schoolmeubilair of schoonmaakwerk zijn onderwijsorganisaties vaak verplicht openbaar aan te besteden. Wanneer is dit het geval en wat komt hierbij kijken?

Aanbestedingsrecht in het onderwijs

Ook al ben je als school een aanbestedende dienst, dan hoef je nog niet elk nieuw contract aan te besteden. Op donderdag 16 september 2021 van 10.00 – 11.00 uur geeft TK in samenwerking met SchoolFacilities een webinar met als onderwerp Aanbestedingsrecht in het Onderwijs.

Daan Jacobs, advocaat aanbestedingsrecht, vertelt aan de hand van praktijkvoorbeelden over de juridische kant van het aanbesteden. Dit onderwerp is voor elke onderwijsorganisatie relevant zegt Daan. “Elk schoolbestuur dat door de overheid wordt gefinancierd, heeft met aanbestedingsrecht te maken en daarom is het goed hiervan kennis te nemen.”

Onderwerpen

Het programma start met een algemene toelichting op de criteria om te beoordelen of een specifieke opdracht moet worden aanbesteed, en bij de verschillen per opdracht. Ook wordt er stil gestaan bij veelvoorkomende situaties die van belang zijn bij het aanbesteden, bijvoorbeeld dat een onderwijsinstelling meerdere schoolorganisaties onder zich heeft.

Tijdens het programma is er veel ruimte voor eigen vragen. Deelnemers kunnen vooraf vragen indienen. Als onderwijsorganisatie krijg je zo meer inzicht in de kaders van aanbestedingsrecht.

Voor wie

Deze bijeenkomst is met name interessant voor inkopers en medewerkers binnen een onderwijsinstelling die overeenkomsten afsluiten en onderhandelen met andere partijen.

De reeks Bedrijfsvoering in het onderwijs is opgezet voor bestuurders, schoolleiders en stafmedewerkers belast met de bedrijfsvoering in het onderwijs (PO, VO, MBO, HBO, WO)

Met wie:

  • Daan Jacobs – advocaat
    TeekensKarstens advocaten notarissen (TK)
  • Ingrid de Moel – gespreksleider
    Directeur Bouwstenen/Schoolfacilities

Kosten

Deelname is gratis voor onderwijs-partners van Schoolfacilities en Bouwstenen voor Sociaal. Overige deelnemers betalen EUR 125 ex BTW.

Goed om te weten

Deze bijeenkomst is de derde uit een serie van vier bijeenkomsten die Schoolfacilities samen met TK organiseert in 2021. De laatste kennisbijeenkomst staat gepland op:

  • donderdag 4 november

Aanmelden

*Tijdens het webinar is er gelegenheid tot het stellen van vragen. Tevens kunt u via het aanmeldformulier uw vragen vooraf indienen.