Stage bij TK

Wij combineren zelfstandigheid met de nodige support

Universiteit

TK biedt ambitieuze en ondernemende Master rechtenstudenten de mogelijkheid stage te lopen. De stage duurt twee maanden, maar er kunnen alternatieve afspraken worden gemaakt over invulling en tijdsbesteding.

  • Je deelt een kamer met een advocaat of kandidaat-notaris en draait volledig mee binnen de expertiseteams Arbeid, Corporate & Commercial Litigation of Vastgoed (advocatuur) / Ondernemingsrecht of Vastgoed (notariaat).
  • Je wordt betrokken bij de behandeling van dossiers, het uitzoeken van juridische vraagstukken en het geven van advies. Het is een uitdaging om mee te denken over de beste oplossing voor de cliënt.
  • In de advocatuur woon je zittingen en besprekingen bij. In het notariaat zie je het hele proces van de eerste bespreking tot het passeren van de akte.

De stage kenmerkt zich door een behoorlijke mate van zelfstandigheid gecombineerd met de nodige support. Je wordt begeleid en ontvangt feedback van een ervaren advocaat of kandidaat-notaris. Binnen de hechte teams en no-nonsense cultuur van ons kantoor, heb je ook als student-stagiair veel ruimte voor eigen initiatief en alle mogelijkheden om te groeien en in de praktijk zichtbaar te worden. Tijdens de stage is er ook genoeg tijd om de mensen van TK te leren kennen tijdens lunches, borrels, in house cursussen en het teamoverleg. Je kunt ook mee naar (Jonge Balie)borrels of netwerkbijeenkomsten.

Ben je ondernemend, gedreven en geïnteresseerd in het vak van advocaat of notaris, dan staat een stage bij TK voor jou garant voor een leerzame en leuke tijd.

Heb je interesse? Stuur je CV, cijferlijst en motivatiebrief naar:

HBO

Wil jij je oriënteren op de functie (juridisch) medewerker binnen de advocatuur of het notariaat? Als HBO-student Rechten kun je bij ons ervaring op doen als juridisch medewerker want wij bieden ambitieuze studenten met goede studieresultaten een stageplaats aan.

We bieden je goede begeleiding in een dynamische omgeving en verwachten van jou een zelfstandige werkhouding. Je kunt bij ons ervaring opdoen als juridisch medewerker bij één van de teams binnen de advocatuur of het notariaat. Binnen de advocatuur ondersteun je de advocaat bij het uitzoeken van juridische vraagstukken en stel je adviezen en processtukken op. Ook ga je met de advocaat mee naar besprekingen en zittingen. Als stagiair in het notariaat ondersteun je ervaren kandidaat-notarissen en word je betrokken bij het opstellen van notariële akten.

Heb je interesse? Stuur je CV, cijferlijst en motivatiebrief naar:

MBO

TK is erkend als leerbedrijf door de Stichting ECABO en daardoor bevoegd om de beroepspraktijkvorming voor het middelbaar beroepsonderwijs te verzorgen. Wij bieden aankomende directiesecretaresses (4), managementassistenten (4), juridisch secretaresses (3) en secretaresses (3) stageplaatsen aan in het kader van de opleiding. Je wordt gecoacht door interne begeleiders. Als gespecialiseerd juridisch kantoor met 3 vestigingen in de randstad en circa 120 medewerkers, zijn we altijd op zoek naar goede en enthousiaste ondersteuners. Wie weet kun je na het afronden van je opleiding in een van deze functies bij TK aan de slag.

Heb je vragen over een stage bij ons? Dan kun je contact opnemen met:

“Een frisse kijk op de juridische dienstverlening.”

Ons kantoor

TeekensKarstens (TK) adviseert en begeleidt (inter)nationale bedrijven & instellingen, overheden en particulieren / DGA’s met juridische vraagstukken op het gebied van ondernemen, vastgoed en vermogen.

Niet voor niets behoren we tot de top van de regionale juridische kantoren in Nederland. Onze naam hebben we opgebouwd door onze specialisatie, onze betrokkenheid bij cliënten en partners én de no nonsense aanpak van 120 professionals. We hechten aan plezier in samenwerken en leveren een directe bijdrage aan onze omgeving via de TK Challenge foundation waar ook jij je bij aan kunt sluiten. Er worden regelmatig team- en kantooractiviteiten georganiseerd en je bent welkom in de TK bar, zodat je je snel thuis zult voelen.

TK heeft drie vestigingen: Leiden, Amsterdam en Alphen aan den Rijn. Ons hoofdkantoor is gevestigd in Leiden op steenworp afstand van de gezellige binnenstad en tegenover het innovatieve Leiden Bio Science Park.